Főoldal / Receptek / Főételek / Kukoricabundában sült csirkemell

Kukoricabundában sült csirkemell

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg csirkemellfilé
fél evők. só
1 mk. őrölt fekete bors
 
a kukoricabundához:
2 tojás
2 dl tej
20 dkg finomliszt
fél kisk. Univer csípős Piros Arany vagy Erős Pista, só
20 dkg csemegekukorica
kb. 1 dl olaj a sütéshez
 
a tálaláshoz:
Univer ketchup

Elkészítés:

A csirkemellet kissé lapjában 8 szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, majd szélüket meg felületüket is több helyen bevágjuk. Ezután a sóval és a borssal bedörzsölve félretesszük.
A kukoricabundához a tojások sárgáját kissé felverjük, a tejet beleöntjük, majd a liszttel simára keverjük. A Piros Arannyal tüzesítjük, megsózzuk, a lecsöpögtetett kukoricát belekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
Széles lábasban vagy nagy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. A kukoricás masszából egy mokkáskanálnyit beleteszünk. Ha sülni kezd, akkor dolgozhatunk tovább. A mellfiléket - egyszerre csak egyet - a kukoricás masszában megforgatjuk úgy, hogy körben jó vastagon bevonja a húst.
A forró olajba fektetjük. Annyit rakunk egymás mellé, hogy kényelmesen megfordíthassuk őket. Közepes lángon, oldalanként 3-4 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Ketchuppal meglocsolva kínáljuk. Köret nem igazán kell hozzá, mert a kukoricabunda nagyon laktató.
 
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 505 kcal



Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2018 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/