Főoldal / Receptek / Főételek / Rántott ponty majonézes burgonyával

Rántott ponty majonézes burgonyával

Hozzávalók (4 főre):

8 (egyenként kb. 20 dkg-os) patkó alakú pontyszelet
só, őrölt fekete bors
 
a bundázáshoz:
10 dkg finomliszt
3 tojás
8 evők. zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
 
a majonézes burgonyasalátához:
1 kg burgonya (kiflikrumpli is jó)
3-3 dl Univer majonéz és tejföl
fél evők. Univer mustár
1 mk. porcukor
pár cseppcitromlé
1 kis vöröshagyma
1 csok. petrezselyem

Elkészítés:

A halat megmossuk, bőrét éles késsel lefejtjük (már ha sikerül), a szeleteket besózzuk, esetleg borsozzuk, és félretesszük.
A burgonyát megmossuk, héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
A majonézt a tejföllel összekeverjük, a mustárral, a porcukorral és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, ha kell megsózzuk, megborsozzuk.
A burgonyát meghámozzuk, 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. A hagymát lehéjazzuk, és a petrezselymmel együtt nagyon finomra aprítjuk. Mindezeket a mártásba keverjük, ha kell, utánaízesítjük, és letakarva hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A halszeleteket a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és morzsába forgatva bundázzuk. Közepesen forró olajban 6-8 perc alatt megsütjük, papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. Melegen vagy hidegen, a burgonyasaláta kíséretében tálaljuk.
 
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc + a saláta érlelése
Egy adag: 1352 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/