Főoldal / Receptek / Főételek / Rántott zeller hússalátával

Rántott zeller hússalátával

Hozzávalók (2 főre):

60 dkg zeller (semmi esetre sem fás!)
3 evők. finomliszt
1 nagy tojás
4 evők. zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
 
a salátához:
1 főtt burgonya
1 főtt tojás
10 dkg szeletelt gépsonka
2 csemegeuborka
1 alma
5 evők. Univer majonéz

Elkészítés:

A zellert megtisztítjuk és 4, egyenként kb. fél centi vastag szeletet vágunk belőle. A többit gyufaszálnyi csíkokra metéljük, majd a szeletekkel együtt lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Kissé megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, hűlni hagyjuk.
Közben a főtt burgonyát, a főtt tojást, a sonkát, az uborkát és a kicsumázott (esetleg meghámozott) almát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és a majonézbe keverjük. A jól lecsöpögtetett zellercsíkokat is hozzáadjuk. Ha van idő rá, akkor behűtjük, hogy íze egy kicsit összeérjen.
A zellerszeleteket a lisztbe, a fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Forró, bő olajban 2-3 perc alatt megsütjük, majd papírtörlőre fektetve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla. A majonézes hússalátával tálaljuk.
 
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 797 kcal



Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2018 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/