Főoldal / Receptek / Főételek / Sok sajttal sült cukkini finom tésztasalátával

Sok sajttal sült cukkini finom tésztasalátával

Hozzávalók (4 főre):

a cukkinihez:
1 kg cukkini
1 kisk. 8 fűszeres só
1 mk. őrölt fekete bors
5 evők. olaj
fél csok. petrezselyem
5-5 dkg sajt, lehetőleg három-vagy négyféle (trappista,füstölt, márvány stb.)
 
a tésztasalátához:
30 dkg csiga- vagy orsótészta
10-10 dkg zöldborsó és csemegekukorica
3 evők. olaj vagy vaj
4 dundi újhagyma
kis darab kígyóuborka
2 kemény paradicsom
fél vöröshagyma
2-2 dl főzőtejszín és tej
őrölt fekete bors
1 mk. origano
15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A cukkini törzsét kicsit ferdén, fél centi vastagon fölszeleteljük. A fűszeres sóval meg a borssal bedörzsöljük. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, és a cukkinit 4-5 perc alatt megsütjük benne.
Fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd tepsire kis halmokat rakunk belőle. 5-6 darab kerüljön egymásra. Mindegyikre másféle sajtot teszünk, amit forró sütőben 6-8 perc alatt ráolvasztunk. Többféle sajtosat teszünk minden tányérra. A tésztasaláta remekül kiegészíti ezt a fogást.
Ehhez a tésztát kifőzzük, leszűrjük. A zöldborsót és a kukoricát lecsöpögtetjük. Az újhagymát fölkarikázzuk, a kígyóuborkát meg a paradicsomot kis kockákra vágjuk, a borsóval és a kukoricával együtt a tésztához keverjük.
A hagymát lereszeljük, az olajon megfonnyasztjuk. A tejszínt meg a tejet ráöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, az origanóval fűszerezzük. Ha forr, a reszelt sajtot beleszórjuk, és 3-4 percig főzzük.
Kevergetve hűlni hagyjuk. Végül a zöldséges tésztával összekeverjük, de csak az utolsó pillanatban, különben a tészta mindet beszívja.
 
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 1083 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/