Főoldal / Receptek / Főételek / Zöldséges, sajtos rakott tészta

Zöldséges, sajtos rakott tészta

Hozzávalók (4 főre):

15 dkg csiperkegomba
1 nagy sárgarépa
1 kisk. ételízesítő por
40 dkg csemegekukorica és zöldborsó vegyesen
25 dkg rövid csőtészta
25 dkg két- vagy háromféle sajt vegyesen (pannónia, trappista, karaván)
 
a tűzálló tál kikenéséhez:
vaj
 
a tálaláshoz:
tejföl

Elkészítés:

A gombát és a répát megtisztítjuk, az előbbit vékony cikkekre, az utóbbit közepes kockákra vágjuk. Ételízesítős vízben együtt puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük, ahogyan a konzervzöldségeket is.
A tésztát hagyományos módon, enyhén sós vízben puhára főzzük. Egy kivajazott tűzálló tálba a tésztát a zöldséggel rétegezve, váltakozva úgy rakjuk le, hogy minden sorra másfajta szeletelt sajt kerüljön. Tetejére vastagon reszelt sajtot hintünk és forró sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A fogás előnye, hogy előre elkészíthető, étkezés előtt csak sütni kell, amihez 15 perc elegendő. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.
 
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 485 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/