Főoldal / Receptek / Levesek / Újházy fácánleves

Újházy fácánleves

Hozzávalók ( 4 főre):

1 konyhakész fácán
40 dkg sovány marhafartő
só vagy 1 húsleveskocka
fél kisk. Univer csípős Piros Arany
1 kisk. Univer csemege Piros Arany
kis darab gyömbér
30 dkg sárgarépa és petrezselyem gyökér vegyesen
1 közep. zellergumó
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg csiperkegomba
10 dkg zöldborsó
6 dkg finommetélt
1 csok. petrezselyem

Elkészítés:

A fácánt és a marhahúst nagy fazékba rakjuk. Annyi - kb. 2,5 liter - hideg vízzel öntjük le, hogy bőven ellepje. Nagy lángon felforraljuk, habját szűrőkanállal leszedjük. A főzővizet kb. 1 evőkanál sóval, a kétféle paprikakrémmel és a meghámozott gyömbérrel ízesítve addig főzzük, amíg a fácán félig meg nem puhul - ez kb. 45 perc.
A kétféle megtisztított répa, a zellergumó, az egészben hagyott hagyma meg a fokhagyma is a fazékba kerül, és a levest így, kb. 1 óra alatt megfőzzük. A megtisztított gombát fölszeleteljük, egy kevés levesben megpároljuk, a leszűrt borsót hozzáadjuk, megforrósítjuk.

A levest leszűrjük. A fácánból a nagyobb csontokat kiszedjük, húsát csíkokra vágva tányérokba rakjuk. A főtt sárgarépát is vékony csíkokra metéljük, és a külön sós vízben megfőzött, leszűrt finommetélttel, a puha gombával meg zöldborsóval együtt a hús köré halmozzuk. A levest megforrósítjuk, és csak a tálalás pillanatában szedjük a tányérokba. Fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.
 
Elkészítési idő: 2 óra 20 perc
Egy adag: 395 kcal



Adatvédelmi nyilatkozat Felhasználási feltételek ©2015 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/