Főoldal / Univer24 / Gyakran Ismételt Kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Általános kérdések
Nevezéssel, részvétellel kapcsolatos kérdések
Részletes információk

 

Általános kérdések

1. Melyek az Univer24 – 2019 legfontosabb KIEMELT INFORMÁCIÓI?

A Rendezvény IDŐPONTJA: 2019. március 9. – március 10., szombat-vasárnap.

Az Iskoláknak és a nem Iskola civil csapatoknak, valamint az éjszakai csapat váltóúszás teljesítménypróbára jelentkező csapatoknak NEVEZNI a www.univer.hu/univer24 internetes oldalon, 2019. január 25., 10:00 órától – február 22., 24:00 óráig lehet.

A Rendezvény internetes oldalán történő nevezéssel kapcsolatos kiemelt információk:

 • A nagy érdeklődésre való tekintettel a tavalyi Univer24 létszáma elérte a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájának maximális befogadóképességét. A rendezők fenntartják a jogot arra, hogy a Rendezvény helyszínének maximális befogadóképességét meghaladó nevezési létszámon túli csapatok nevezését elutasítsák. A nevezések a Rendezvény internetes oldalán történő regisztráció időbeli sorrendje alapján kerülnek rangsorolásra. Ajánlott tehát a rendelkezésre álló időintervallumon belül minél hamarabb nevezni.
 • A Rendezvény szervezői felhívják a figyelmet arra, hogy az Iskolák, civilek és a 12 órás éjszakai csapat váltóúszás teljesítménypróbára a Rendezvény internetes oldalán nevezők számára a nevezéskor a rendszer által generált válasz e-mail nem jelent automatikusan részvételi jogot a Rendezvényen. A részvételi jogot hivatalosan megerősítő e-mailt a szervezők a nevezési periódus lezártával, - 2019. február 22-ét követően - küldik el a nevezőknek. A nevezések részvételi jogot jelentő elfogadása és hivatalos visszaigazolása a Rendezvény internetes oldalán történő regisztráció időbeli sorrendje alapján történik.

A már korábban is alkalmazott szabályokkal megegyező módon történik a Rendezvényen résztvevő iskolák támogatása:

 • Az Iskola alapítvány támogatási programban mindkét méretkategóriában az első 3 legtöbb úszót indító Iskola alapítványának díjazásán túl (150-150 ezer, 100-100 ezer és 75-75 ezer Ft) kis szerencsével bármelyik Iskola alapítványa támogatásban részesülhet. Az első 3-3 helyezés alapján díjazásban nem részesülő Iskolák közül, a résztvevők létszámától és az Iskola méretkategóriájától függetlenül, véletlenszerű sorsolás (nagyközönség előtt az intézmények nevének kalapból húzása a Rendezvény záró eseményén) alapján 4 db Iskola alapítványa 50.000 – 50.000 Ft értékű Alföld Zrt. vásárlási utalvány támogatásban részesül.
 • Az idén napsárga színű póló mellet minden úszó résztvevő egy Univer24 tolltartót, valamint egy bőrre alkalmazható Erős Pista „tetoválás” matricát kap ajándékba.
 • A professzionális résztvevők 24 órás erőpróbája „Az úszás ünnepének” szellemisége jegyében 2019-ben ismét hosszútávúszó teljesítménypróba és nem verseny.

2. Mit takar az „Univer24” név?

Az „Univer24” egy úszó legendák jelenlétével támogatott, több száz úszó tömegrendezvényével kísért 24 órás hosszútávúszó erőpróba.

A Rendezvényen egy időben és egy medencében:

 • Hosszútávúszók 24 órán keresztül úsznak az egynapos úszások szabályai szerint.
 • Ez idő alatt több száz úszó, egymást követően legalább 100-100 métert úszik, lelkesen támogatva a 24 órás hosszútávúszók teljesítményét. Az éjszakai órákban országosan meghirdetett csapat váltóúszás, teljesítménypróba történik.
 • A Rendezvény kezdetén magyar úszó legendák személyes részvételükkel és úszásukkal emelik az esemény fényét.

3. Kik lesznek a megjelenő úszó legendák?

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó úszónő már visszaigazolta részvételét az Univer24 – 2019 Rendezvényen.

4. Mikor és hol kerül megrendezésre az Univer24?

 • Helyszín: a Kecskeméti Fürdő versenyuszodája, 6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 5.
  (www.kecskemetifurdo.hu/kapcsolat)
  Időpont: 2019. március 9., – március 10., szombat-vasárnap.

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Nevezéssel, részvétellel kapcsolatos kérdések

5. Ki vehet részt a Rendezvényen?

Lényegében bárki, aki csapatban nevez (akit csapatban neveznek) és megfelel Rendezvény Kiírásának és ennek részét képező Rendezvény Részvételi Feltételeinek, a következő 3 kategóriában:

 • Iskolák TAGINTÉZMÉNYENKÉNT egy csapattal a 2019. március 9., 11:00-20:00, valamint március 10., 8:00-11:00, mindösszesen 12 óra nappali idősávokba nevezhetnek.
 • Nem Iskola civil csapatok ugyanúgy a 2019. március 9., 11:00-20:00, valamint március 10., 8:00-11:00, mindösszesen 12 óra nappali idősávokba nevezhetnek. A teljesség igénye nélkül civil csapatok lehetnek a KVSC úszók vagy más egyesület csapatai, a KESI szakosztályainak csapatai, közalkalmazottak, köztisztviselők, vállalatok vagy akár baráti társaságok által alakított csapatok.
 • A csapat váltóúszás teljesítménypróbára a nem Iskola hosszútávúszó csapatok a 2019. március 9., 20:00 - március 10., 08:00, mindösszesen 12 óra éjszakai idősávba nevezhetnek.

6. Mennyit kell úszni?

Minden résztvevő minimálisan 100 métert úszik, de ennél néhányan, erőnléttől függően sokkal többet is úsznak, úszhatnak majd.

7. Miért érdemes úszni az Univer24-en?

 • Mindenekelőtt az úszás öröméért, szeretetéért.
 • Úszó és vízilabdázó legendákkal csobbanhatunk egy medencébe.
 • Ingyenes nevezéssel lehetünk részesei egy izgalmas kalandnak.
 • Minden Univer24 úszó ajándék pólót, tolltartót és Erős Pista „tetoválás” matricát kap.
 • A legtöbb úszót indító, valamint sorsolásban kiválasztott Iskoláknak az Univer Product Zrt. összesen 850.000 Ft értékben Iskola alapítvány támogatási programot hirdet.
 • Az Iskolák csapatkapitányai Univer ételízesítő ajándékcsomagot kapnak.

8. Hol és meddig lehet nevezni a Rendezvényre?

Nevezni a www.univer.hu/univer24 internetes oldalon, 2019. január 25., 10:00 órától – február 22., 24:00 óráig lehet. Legpraktikusabb, ha a csapatkapitányok intézik a nevezést.

9. Ki legyen a csapatkapitány?

Aki aktívan szervezi és benevezi a csapatot, tartja a kapcsolatot az Univer24 rendezőivel. Iskolák esetében ez a személy jellemzően (az egyik) testnevelő tanár, de természetesen nem csak ő lehet. Az Iskolák csapatkapitányai Univer ételízesítő ajándékcsomagot kapnak.

10. Egy személy hány csapatba nevezhet, úszhat?

Bármely a Rendezvényen résztvevő úszó csak egy Iskola alapítvány támogatási programban résztevő csapatban úszhat, de erőnlétüktől függően tetszőleges számú másik, az Iskola alapítvány támogatásban nem érintett csapatban is (pl. a KVSC úszók vagy más egyesület csapataiban, a KESI szakosztályainak csapataiban, bármely civil szerveződés csapatában).

11. Az Iskolák csapataiban csak az Iskola tanulói úszhatnak?

Nem csak az Iskola tanulói úszhatnak. Az Iskolák csapataiban az Iskola tanulói, más diákok, tanárok, szülők és egyéb személyek is részt vehetnek, azaz úszhatnak a Rendezvényen. Fontos azonban figyelembe venni a 10. kérdésre adott válaszunk kitételeit a Rendezvény Kiírását és ennek részét képező Rendezvény Részvételi Feltételeit.

12. Érdemes-e az Iskoláknak túlbecsülni az internetes nevezéskor a csapatlétszámot?

Nem érdemes. Az Iskola alapítvány támogatási programban kifejezetten nem a nevezéskori becsült létszám, hanem a valóban úszó létszám a mérvadó, érdemes a valós részvételt jól tükröző becslést adni, ez nagyban segíti a rendezők munkáját a csapatok időbeosztásakor. Az Iskolák csapataiban résztvevő személyek létszámát a rendezők a valóban úszó személyek alapján, a helyszínen állapítják meg. Az úszó személyek számáról a szervezők jegyzőkönyvet készítenek, melyet a rendezők által delegált számlálók és az Iskola csapatkapitánya aláírásukkal hitelesítenek.

13. Melyek az éjszakai hosszútávúszó csapat váltóúszás szabályai?

A csapat váltóúszás teljesítmény próbára a nem Iskola hosszútávúszó csapatok a 2019. március 9., 20:00 – március 10., 08:00, mindösszesen 12 óra éjszakai idősávba nevezhetnek. Részletes szabályok a www.univer.hu/univer24 internetes oldalon.

14. Melyek a 24 órás úszás teljesítménypróba szabályai?

Az Univer24 24 órás úszás teljesítménypróbára a 2019. március 9., 11:00 - március 10., 11:00, mindösszesen 24 óra idősávba lehet nevezni. A 24 órás úszás teljesítménypróbába a rendezők kifejezetten tapasztalt, az extrém hosszútávúszásban járatos úszók nevezését várják. A professzionális résztvevők 24 órás erőpróbája „Az úszás ünnepének” szellemisége jegyében 2019-ban ismét hosszútávúszó teljesítménypróba és nem verseny. Részletes szabályok a www.univer.hu/univer24 internetes oldalon.

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Részletes információk

15. Hol kaphatok részletes, akár személyre szabott információkat a Rendezvényről?

Az Univer24-el kapcsolatos részletes információk a www.univer.hu/univer24 internetes oldalon találhatók.

További információk:

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Felhasználási feltételek ©2019 Univer Product Zrt., Minden jog fenntartva
Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége:
http://ec.europa.eu/consumers/odr/