Tavaszi lazacsaláta
Hozzávalók:
300 g fussili tészta
20 ml olívaolaj
150 g zöldborsó (lehet mirelit is)
90 g füstölt lazac
5 szem hónapos retek
½ kígyóuborka
2 szál újhagyma
1 csokor friss petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
70 g Univer Remoulade szósz
Elkészítés:
A tésztát lobogó sós, olívaolajos vízben főzzük kellemesen haraphatóra. Szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni. A zöldborsót sós vízben 6-7 perc alatt főzzük puhára.
A saláta összeállításához készítsünk elő egy nagyobb keverőtálat. Ebbe szórjuk a kihűlt tésztát. Erre jöhet a puhára főtt zöldborsó. Majd mandolinon hajszálvékonyra szeleteltjük az uborkát és a hónapos retket is. Az újhagymát vékonyan karikázzuk, a petrezselyemzöldet durvára aprítjuk. A füstölt lazacszeleteket kisebb darabokra tépkedjük, majd alaposan összeforgatjuk a hozzávalókat az Univer Remoulade szósz hozzáadásával. Ízlés szerint kevés frissen őrölt borssal fűszerezzük a salátát.