Vegetáriánus, vegán ételek Fitt receptek
Sült paprikás hajdinasaláta aranymazsolával
Vissza a receptek oldalra

Sült paprikás hajdinasaláta aranymazsolával

Elkészítési idő 25 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Közepes
Sült paprikás hajdinasaláta aranymazsolával

Hozzávalók 4 fő részére: 

4 db kápia paprika

150 g hajdina

20 ml olívaolaj

60 g aranymazsola

100 ml szűretlen almalé

1 csokor friss petrezselyemzöld

70 g Univer Mézes mustáros salátaöntet 

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra grill fokozatra. A kápia paprikákat szurkáljuk meg egy éles késsel és egy sütálcán tegyük a forró sütőbe. Kb. 15-20 perc alatt sül annyira meg, hogy héja fekete hólyagos lesz, húsa megpuhul, a paprika összeesik. Ekkor a sütőből kivéve egy mélyebb tálba tegyük a sült kápiákat és fedjük le folpackkal. Az így keletkező gőzben a héj felpuhul, és később könnyen le tudjuk majd húzni azt. 

Amíg sül és hűl a kápia, addig lobogó sós, olíva olajos - kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára a hajdinát. Szűrjük le. 

Az aranymazsolát szórjuk az almalébe - mikrohullámú sütőben melegítsük 2 percig, így jobban megszívja magát. A saláta összeállításáig, hagyjuk ázni.

Amikor már kihűltek a sült kápiák, húzzuk le róluk a héjat, éles késsel vágjuk félbe, csumáját és magjait távolítsuk el, majd csíkozzuk fel.

Keverjük össze a hajdinával és a lecsöpögtetett mazsolával, tépkedett petrezselyem levéllel. Locsoljuk meg Univer Mézes mustáros salátaöntettel és keverjük át alaposan. Langyosan tálaljuk.