Sült paprikás hajdinasaláta aranymazsolával
Hozzávalók 4 fő részére:
4 db kápia paprika
150 g hajdina
20 ml olívaolaj
só
60 g aranymazsola
100 ml szűretlen almalé
1 csokor friss petrezselyemzöld
70 g Univer Mézes mustáros salátaöntet
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra grill fokozatra. A kápia paprikákat szurkáljuk meg egy éles késsel és egy sütálcán tegyük a forró sütőbe. Kb. 15-20 perc alatt sül annyira meg, hogy héja fekete hólyagos lesz, húsa megpuhul, a paprika összeesik. Ekkor a sütőből kivéve egy mélyebb tálba tegyük a sült kápiákat és fedjük le folpackkal. Az így keletkező gőzben a héj felpuhul, és később könnyen le tudjuk majd húzni azt.
Amíg sül és hűl a kápia, addig lobogó sós, olíva olajos - kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára a hajdinát. Szűrjük le.
Az aranymazsolát szórjuk az almalébe - mikrohullámú sütőben melegítsük 2 percig, így jobban megszívja magát. A saláta összeállításáig, hagyjuk ázni.
Amikor már kihűltek a sült kápiák, húzzuk le róluk a héjat, éles késsel vágjuk félbe, csumáját és magjait távolítsuk el, majd csíkozzuk fel.
Keverjük össze a hajdinával és a lecsöpögtetett mazsolával, tépkedett petrezselyem levéllel. Locsoljuk meg Univer Mézes mustáros salátaöntettel és keverjük át alaposan. Langyosan tálaljuk.