Univer projekt a Norvég Alap támogatásával


Kutatásfejlesztés, élelmiszeripari hulladék kibocsátás csökkentése, technológia korszerűsítése, kapacitásduplázás, energiahatékonyság növelése.

A PROJEKT


A projekt irányítását az Univer Product Zrt. saját hatáskörében végzi.
A projekt teljes költsége:

1 163 131 621 Ft

Ebből vissza nem térítendő támogatás formájában biztosít

453 440 000 Ft-ot

a Norvég Alap Zöld ipari innováció program.

A Norvég Alap Zöld ipari innováció program támogatásával az Univer Product Zrt. enegriahatékonyabbá teszi a nyers paradicsom feldolgozó technológiáját és megduplázza kapacitását.

A projekttel megvalósuló célkitűzések:
  • élelmiszeripari hulladék kibocsátás csökkentése,
  • vízfelhasználás csökkentése,
  • csomagolóanyag felhasználás csökkentése,
  • CO2 kibocsátás csökkentése

Támogatói döntés
Hirdetőtábla terv

HÍREK


Sikeres paradicsom projektet zárt az Univer

2014. november 27.

Beruházási szempontból rekordéve volt az Univer Product Zrt.-nek . A kecskeméti cég egy több mint 3 milliárd forintos invesztícióval megháromszorozta eddigi 25.000 tonnás nyers paradicsomfeldolgozó-kapacitását. A projekt környezettudatos megvalósítását a Norvég Alap Zöld ipari innováció programterületének 1. számú, a „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése” című alpontjának támogatásával sikerült végrehajtani.

Norvég Alap bevonása az Univer projektbe

A vállalat a beruházás teljes költségvetéséből közel 1,2 milliárd forintot költött környezettudatos fejlesztésekre, amelyhez a Norvég Alap Zöld ipari innováció program 453 millió forintos támogatást nyújtott. A cég 2013. november 15-én nyújtotta be „Kutatásfejlesztés, élelmiszeripari technológia korszerűsítése, kapacitásduplázás, hulladék és ÜHG kibocsátás csökkentése, energiahatékonyság növelése.” című pályázatát a Norvég Alap Zöld ipari innováció programra. A pályázatot érintő beruházás 1 milliárd Ft-ot meghaladó összeg, melyből az igényelt támogatás több mint 450 millió Ft volt. A kecskeméti cég saját erőből 700 millió Ft-ot használt fel, tehát az igényelt támogatási intenzitás 38,98 %.

Üzemavató az Univernél

Sajtótájékoztató, Kecskemét - 2014. szetember 18.

Az Univer Product Zrt. egy 3,5 milliárd forintos beruházással megháromszorozta eddigi 25.000 tonnás nyers paradicsomfeldolgozó-kapacitását, ami egyben a kecskeméti paradicsomfeldolgozó-üzem teljes műszaki, építészeti és energetikai rekonstrukcióját jelentette. Az üzemet a cég vezetőivel Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere avatta fel.

Az Univer megújult részlegében 100 százalékban magyar termőhelyről származó paradicsomot dolgoznak fel, ennek köszönhetően lehetővé válik, hogy az évszázados hagyományokkal rendelkező Kecskemét környéki kertészeti kultúra újraéledjen. A munkaigényesebb kertészeti tevékenység révén a beruházás a régióban 50-100 fő részére teremt munkahelyet a családi gazdaságokban.

A magyar tulajdonban lévő, kecskeméti székhelyű Univer Product Zrt. történetében mérföldkőnek számító beruházás legfontosabb elemei az építészeti, a technológiai, valamint az energetikai és környezetvédelmi fejlesztés. A kevesebb mint egy év alatt megvalósuló beruházás eredményeként a vállalatnak évente 70-75 ezer tonna nyers paradicsom feldolgozására lesz lehetősége. Idén mintegy 40 ezer tonna alapanyagból készül sűrített paradicsom, ami a tavalyi év mennyiségének a duplája. Az üzem másik részében alakították ki a magas gyümölcstartalmú lekvárgyártás technológiáját.

Nagyszabású Univer projekt a Norvég Alap bevonásával

Sajtótájékoztató, Kecskemét - 2014. július 3.

A kecskeméti cég több, mint 3 milliárd forintos beruházáson dolgozik az idei évben, mely az Univer nyers paradicsom technológiájának korszerűsítését, ezáltal a minőségi, valamint a mennyiségi paradicsomgyártást hivatott szolgálni. Ennek részeként nyújtott be pályázatot a Norvég Alap Zöld ipari innováció program 1. alprogramjára:

Az 1. alprogram témaköre:
Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése

Az Univer pályázatának címe:
Kutatásfejlesztés, élelmiszeripari hulladék kibocsátás csökkentése, technológia korszerűsítése, kapacitásduplázás, energiahatékonyság növelése.

Benyújtás időpontja: 2013.11.15.
Pályázatot érintő beruházás összege: 1 163 131 621 Ft
Igényelt támogatás: 453 440 000 Ft
Saját erő: 709 691 621 Ft
Igényelt támogatási intenzitás: 38,98 %

A kedvező elbírálásnak köszönhetően az Alap a teljes igényelt támogatási összeget megítélte a cégnek vissza nem térítendő támogatás formájában.

HÍRLEVÉL


Tekintse meg a projekthez kapcsolódó hírleveleinket!


2014. július

2014. június
univer.hu ©2014. Univer Zrt., Minden jog fenntartva