Majonézes-kávés sütemény
Hozzávalók egy 12 szeletes kuglóf formához:
250 g búza finomliszt
250 g kristálycukor
60 g cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliáscukor
2 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 tk só
230 ml zsíros tejszín
170 g Univer Majonéz
2 egész tojás
1 adag presszókávé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra (alul-felül sütés, légkeveréssel). Vajazzunk ki egy kuglóf formát vékonyan, majd lisztezzük is. Egy keverőtálban dolgozzuk össze először a szárazanyagot: lisztet, cukrokat, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és sót. Egy másik tálban pedig a nedves hozzávalókat kell összedolgoznunk: a tejszínt, majonézt, a tojásokat és a kihűlt kávét keverjük simára. Apránként adagoljuk a két tál tartalmát egymáshoz, és keverjük a masszát csomómentesre. Kanalazzuk a tésztát kivajazott-lisztezett kuglóf formába, majd az előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre a süteményt. A majonéztől igazán gazdag és szaftos lesz a végeredmény – de tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény teljesen átsült-e. A formából kiborítva rácson hagyjuk kihűlni.