Desszertek
Zserbó pohárdesszert
Vissza a receptek oldalra

Zserbó pohárdesszert

Elkészítési idő 30 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Zserbó pohárdesszert

Hozzávalók 4 fő részére: 

80 g vajas keksz

80 g dióbél

40 g étcsokoládé

120 g Univer Sárgabaracklekvár

80 g étcsokoládé

400 ml tej

1 ek étkezési keményítő

1 csipet só

 

Elkészítés:

A csokoládét vágjuk kockákra. A keményítőt és a sót tegyük egy lábosba és 100 ml tejjel, kézi habverő segítségével keverjük simára. Öntsük hozzá a többi tejet, és tegyük fel főni. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel, majd tovább főzzük, alacsony lángon, egészen addig, míg el nem kezd láthatóan sűrűsödni. Ekkor keverjük bele a csokoládét, és addig kevergessük, míg az összes fel nem olvad. 

A diót száraz serpenyőben pirítsuk illatosra, majd vágjuk durvára. 

Kis poharakat készítsünk elő, ezeknek az aljára törjük a vajas kekszet, erre jöhet kevés Univer Sárgabaracklekvár, majd a pirított dió és erre kanalazzunk egy réteg házi csokipudingot, majd így rétegezzük, amíg megtelik a poharunk. Tetejét szórjuk meg durvára vágott étcsokoládéval. Hűtsük be fogyasztás előtt minimum fél órával.