Zserbó pohárdesszert
Hozzávalók 4 fő részére:
80 g vajas keksz
80 g dióbél
40 g étcsokoládé
120 g Univer Sárgabaracklekvár
80 g étcsokoládé
400 ml tej
1 ek étkezési keményítő
1 csipet só
Elkészítés:
A csokoládét vágjuk kockákra. A keményítőt és a sót tegyük egy lábosba és 100 ml tejjel, kézi habverő segítségével keverjük simára. Öntsük hozzá a többi tejet, és tegyük fel főni. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel, majd tovább főzzük, alacsony lángon, egészen addig, míg el nem kezd láthatóan sűrűsödni. Ekkor keverjük bele a csokoládét, és addig kevergessük, míg az összes fel nem olvad.
A diót száraz serpenyőben pirítsuk illatosra, majd vágjuk durvára.
Kis poharakat készítsünk elő, ezeknek az aljára törjük a vajas kekszet, erre jöhet kevés Univer Sárgabaracklekvár, majd a pirított dió és erre kanalazzunk egy réteg házi csokipudingot, majd így rétegezzük, amíg megtelik a poharunk. Tetejét szórjuk meg durvára vágott étcsokoládéval. Hűtsük be fogyasztás előtt minimum fél órával.