Csípős ketchupban marinált csirkemellcsíkok - gyömbéres pakchoy-jal
Hozzávalók 4 fő részére:
600 g csirkemellfilé
só, frissen őrölt bors
100 g Univer E-szám mentes Ketchup csípős
60 ml napraforgó étolaj
600 g pakchoy
1 db 3 cm-es friss gyömbér
40 ml szezámolaj
20 ml világos szójaszósz
1 ek fekete szezámmag
Elkészítés:
A csirkemellet csíkozzuk fel, majd egy nagyobb keverőtálban sózzuk, borsozzuk és forgassuk össze a csípős Univer E-szám mentes Ketchuppal. Fedjük le és pácoljuk így minimum egy fél órát szobahőmérsékleten (de elő is készíthetjük, akár előző este és hűtőben tároljuk elkészítésig).
Serpenyőben felforrósított kevés olajon süssük ki 5-6 perc alatt a marinált csirkemell csíkokat.
A pakchoy-t szedjük leveleire. Vastagabb fehér szár részét daraboljuk. Egy serpenyőben kevés szezámolajon futtassuk meg a vékonyra csíkozott friss gyömbért, erre szórjuk először a fehér darabolt szár részt. Ízesítsük szójaszósszal, majd 2-3 perc elteltével rádobhatjuk a zöld leveleket is. Hirtelen süssük - elég 1-2 perc hőkezelés neki. A szezámmagot a végén szórjuk rá, és forgassuk vele össze.
Tálaljuk a csípős csirkemell csíkokat a frissen pirított pakchoy-jal.