E-mentes receptek
Csípős ketchupban marinált csirkemellcsíkok - gyömbéres pakchoy-jal
Vissza a receptek oldalra

Csípős ketchupban marinált csirkemellcsíkok - gyömbéres pakchoy-jal

Elkészítési idő 30 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Csípős ketchupban marinált csirkemellcsíkok - gyömbéres pakchoy-jal

Hozzávalók 4 fő részére:

600 g csirkemellfilé

só, frissen őrölt bors

100 g Univer E-szám mentes Ketchup csípős

60 ml napraforgó étolaj

600 g pakchoy

1 db 3 cm-es friss gyömbér

40 ml szezámolaj

20 ml világos szójaszósz

1 ek fekete szezámmag

 

Elkészítés:

A csirkemellet csíkozzuk fel, majd egy nagyobb keverőtálban sózzuk, borsozzuk és forgassuk össze a csípős Univer E-szám mentes Ketchuppal. Fedjük le és pácoljuk így minimum egy fél órát szobahőmérsékleten (de elő is készíthetjük, akár előző este és hűtőben tároljuk elkészítésig).

Serpenyőben felforrósított kevés olajon süssük ki 5-6 perc alatt a marinált csirkemell csíkokat. 

A pakchoy-t szedjük leveleire. Vastagabb fehér szár részét daraboljuk. Egy serpenyőben kevés szezámolajon futtassuk meg a vékonyra csíkozott friss gyömbért, erre szórjuk először a fehér darabolt szár részt. Ízesítsük szójaszósszal, majd 2-3 perc elteltével rádobhatjuk a zöld leveleket is. Hirtelen süssük - elég 1-2 perc hőkezelés neki. A szezámmagot a végén szórjuk rá, és forgassuk vele össze. 

Tálaljuk a csípős csirkemell csíkokat a frissen pirított pakchoy-jal.