E-mentes receptek Vegetáriánus, vegán ételek Fitt receptek
Grillezett padlizsán és paradicsomsaláta - petrezselymes-mustáros öntettel
Vissza a receptek oldalra

Grillezett padlizsán és paradicsomsaláta - petrezselymes-mustáros öntettel

Elkészítési idő 30 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Grillezett padlizsán és paradicsomsaláta - petrezselymes-mustáros öntettel

Hozzávalók 4 fő részére:

2 db közepes padlizsán

1 tk só

40 ml olívaolaj

4 db nagyobb, érett paradicsom

60 g Univer E-szám mentes Mustár csípős

20 ml olívaolaj

15 ml langyos víz

10 ml fehérborecet

1 tk méz

só, frissen őrölt bors

1 csokor friss petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra grillfokozatra. A padlizsánt daraboljuk fel, majd sózzuk be alaposan és hagyjuk kicsit állni - kb. 10-15 percig. Ezután nyomkodjuk ki tenyerünkkel belőle a nedvességet. Szórjuk egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára, majd locsoljuk meg olívaolajjal és süssük aranybarnára kb. 15 perc alatt. 

Amíg sül a padlizsán, daraboljuk fel a paradicsomot és készítsük el a salátaöntetet.

Ehhez egy kisebb keverőtálban keverjük alaposan össze, homogénre a hozzávalókat. A petrezselyemzöldet aprítsuk és adjuk hozzá.

A megsült padlizsán kockákat forgassuk össze a paradicsommal és locsoljuk meg gazdagon az öntettel. Kínáljuk sült húsok köreteként, vagy húsmentes előételnek.