Grillezett padlizsán és paradicsomsaláta - petrezselymes-mustáros öntettel
Hozzávalók 4 fő részére:
2 db közepes padlizsán
1 tk só
40 ml olívaolaj
4 db nagyobb, érett paradicsom
60 g Univer E-szám mentes Mustár csípős
20 ml olívaolaj
15 ml langyos víz
10 ml fehérborecet
1 tk méz
só, frissen őrölt bors
1 csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra grillfokozatra. A padlizsánt daraboljuk fel, majd sózzuk be alaposan és hagyjuk kicsit állni - kb. 10-15 percig. Ezután nyomkodjuk ki tenyerünkkel belőle a nedvességet. Szórjuk egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára, majd locsoljuk meg olívaolajjal és süssük aranybarnára kb. 15 perc alatt.
Amíg sül a padlizsán, daraboljuk fel a paradicsomot és készítsük el a salátaöntetet.
Ehhez egy kisebb keverőtálban keverjük alaposan össze, homogénre a hozzávalókat. A petrezselyemzöldet aprítsuk és adjuk hozzá.
A megsült padlizsán kockákat forgassuk össze a paradicsommal és locsoljuk meg gazdagon az öntettel. Kínáljuk sült húsok köreteként, vagy húsmentes előételnek.