Lisztmentes karfiolpizza
Hozzávalók 4 fő részére:
1 nagyobb fej friss karfiol (kb. 500 g)
50 g reszelt trappista sajt
1 db egész tojás
20 ml olívaolaj
só, frissen őrölt bors
1 kk őrölt oregánó
80 g Univer Pizza Ketchup
80 g szalámi
50 g reszelt parmezán
60 g friss rukkola
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira és egy aprítógépben aprítsuk morzsásra. Mikrohullámú sütőben pároljuk 6 percig a karfiolt - percenként keverjük át - ennyi idő alatt kellőképpen hőkezeljük. Ezután tenyerünkkel igyekezzünk belőle kinyomkodni a felesleges vizet. Keverjük össze a reszelt sajttal, felvert tojással, olívaolajjal. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, fűszerezzük őrölt oregánóval.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra grill fokozatra.
Egy sütőtálcára fektessünk sütőpapírt és erre kanalazzuk a karfiol pizzánk alapját. Formázzunk belőle egy nagyobb kört - kb. 4-5 mm vastagságúra nyomkodjuk le.
Az előmelegített sütőben süssük 8-10 percig.
Ezután kenjük meg az Univer Pizza Ketchuppal és tegyünk rá szeletelt szalámit és reszelt parmezán sajtot feltétként. Tegyük így vissza a sütőbe további 4-5 percre.
Frissen tálaljuk rukkolával megszórva, további Univer Pizza Ketchuppal meglocsolva ízlés szerint.