Fitt receptek
Lisztmentes karfiolpizza
Vissza a receptek oldalra

Lisztmentes karfiolpizza

Elkészítési idő 25 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Közepes
Lisztmentes karfiolpizza

Hozzávalók 4 fő részére:

1 nagyobb fej friss karfiol (kb. 500 g)

50 g reszelt trappista sajt

1 db egész tojás

20 ml olívaolaj

só, frissen őrölt bors

1 kk őrölt oregánó

80 g Univer Pizza Ketchup

80 g szalámi

50 g reszelt parmezán

60 g friss rukkola

 

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira és egy aprítógépben aprítsuk morzsásra. Mikrohullámú sütőben pároljuk 6 percig a karfiolt - percenként keverjük át - ennyi idő alatt kellőképpen hőkezeljük. Ezután tenyerünkkel igyekezzünk belőle kinyomkodni a felesleges vizet. Keverjük össze a reszelt sajttal, felvert tojással, olívaolajjal. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, fűszerezzük őrölt oregánóval. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra grill fokozatra. 

Egy sütőtálcára fektessünk sütőpapírt és erre kanalazzuk a karfiol pizzánk alapját. Formázzunk belőle egy nagyobb kört - kb. 4-5 mm vastagságúra nyomkodjuk le. 

Az előmelegített sütőben süssük 8-10 percig. 

Ezután kenjük meg az Univer Pizza Ketchuppal és tegyünk rá szeletelt szalámit és reszelt parmezán sajtot feltétként. Tegyük így vissza a sütőbe további 4-5 percre. 

Frissen tálaljuk rukkolával megszórva, további Univer Pizza Ketchuppal meglocsolva ízlés szerint.