Tavaszi saláta ropogós szalámikosárban
Hozzávalók:
200 g szeletelt alpesi szalámi
¼ fej római saláta
1 kis csokor petrezselyemzöld
2 db közepes, keményebb paradicsom
1 marék borsócsíra
Univer Joghurtos medvehagymás öntet
frissen őrölt bors
Elkészítés:
Vegyünk egy muffinsütő tálcát, és a mélyedéseket béleljük ki a vékonyra szeletelt szalámival. Ha kisebb az átmérője a szaláminak, akár 2-3 szeletet is tehetünk fedésben, hogy együtt kiadják a kosárka formát. 180 fokos sütőben süssük a szalámikat kb. 15 percig, amíg ropogósra sülnek. A formában hagyjuk őket kihűlni.
A salátát csíkozzuk fel vékonyan, a petrezselyemzöldet aprítsuk, majd a paradicsomokat belezzük ki és csak a húsukat kockázzuk fel, hogy ne áztassák el a salátánkat (a megmaradt zöldség belsejét szószokba, alaplé készítéséhez felhasználhatjuk). Forgassuk össze az előbbieket Univer Joghurtos medvehagymás salátaöntettel, majd kanalazzuk a ropogós szalámikosárkákba. Harsogó, friss borsócsírával szórjuk meg a kosárkák tetejét, és ízlés szerint őröljünk rájuk friss borsot.
Kínáljuk vendégváróként!