BBQ-oldalas - fokhagymás sült koktélparadicsommal
Hozzávalók 4 fő részére:
800 g sertésoldalas
100 g Univer Barbecue szósz
600 g koktélparadicsom
5-6 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyemzöld
40 ml olívaolaj
25 g vaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra grill fokozatra. Az oldalast daraboljuk fel, majd kenjük meg gazdagon az Univer Barbecue szósszal és tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsin a sütőbe. 40-45 perc alatt süssük puhára. Negyedóránként forgassuk át a darabokat, hogy minden oldalról egyformán átsüljenek.
Mikor már csak pár perce van hátra az oldalasnak, akkor készítsük el frissen a fokhagymás sült koktélparadicsomot. Ehhez a paradicsomokat mossuk meg, majd töröljük szárazra. A fokhagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel vékonyan. Egy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén futtassuk meg a fokhagymaszeleteket, majd erre jöjjenek az egész koktélparadicsomok. Magas lángon, hirtelen süssük őket, amíg kissé megpirulnak, megpuhulnak. A végén forgassuk össze aprított petrezselyemzölddel. Tálaljuk a sült paradicsomot az Univer Barbecue szósszal sült oldalassal.