Grill receptek
BBQ-oldalas - fokhagymás sült koktélparadicsommal
Vissza a receptek oldalra

BBQ-oldalas - fokhagymás sült koktélparadicsommal

Elkészítési idő 50 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
BBQ-oldalas - fokhagymás sült koktélparadicsommal

Hozzávalók 4 fő részére: 

800 g sertésoldalas

100 g Univer Barbecue szósz

600 g koktélparadicsom

5-6 gerezd fokhagyma

1 csokor friss petrezselyemzöld

40 ml olívaolaj

25 g vaj

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra grill fokozatra. Az oldalast daraboljuk fel, majd kenjük meg gazdagon az Univer Barbecue szósszal és tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsin a sütőbe. 40-45 perc alatt süssük puhára. Negyedóránként forgassuk át a darabokat, hogy minden oldalról egyformán átsüljenek. 

Mikor már csak pár perce van hátra az oldalasnak, akkor készítsük el frissen a fokhagymás sült koktélparadicsomot. Ehhez a paradicsomokat mossuk meg, majd töröljük szárazra. A fokhagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel vékonyan. Egy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén futtassuk meg a fokhagymaszeleteket, majd erre jöjjenek az egész koktélparadicsomok. Magas lángon, hirtelen süssük őket, amíg kissé megpirulnak, megpuhulnak. A végén forgassuk össze aprított petrezselyemzölddel. Tálaljuk a sült paradicsomot az Univer Barbecue szósszal sült oldalassal.