Magyaros receptek Vegetáriánus, vegán ételek
Házi minilángos
Vissza a receptek oldalra

Házi minilángos

Elkészítési idő 20 perc + 70 perc kelesztés
Fogás 4 fő
Nehézség Nehéz
Házi minilángos

Hozzávalók 4 fő részére: 

500 g búza finomliszt

30 g friss élesztő

200 ml langyos tej

1 tk kristálycukor

200 ml langyos víz

1 tk só

30 ml napraforgó étolaj

napraforgó étolaj, a kisütéshez

150 g zsíros tejföl

25 g Univer Fokhagymakrém 

80 g reszelt trappista sajt

 

Elkészítés:

A tejet kézmelegre melegítsük, keverjük el benne a cukrot és morzsoljuk bele a friss élesztőt. Hagyjuk egy 5 percig - hogy felfusson az élesztő. Közben egy nagyobb keverőtálba szórjuk a lisztet. Közepébe kezünkkel egy mélyedést alakítsunk ki. Ebbe csurgassuk az olajat, a felfuttatott élesztős tejet és a langyos vizet. Alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen textillel lefedve kelesszük egy óráig. 

10 egyforma méretű bucit gömbölyítsünk belőle, majd így is hagyjuk 10 percet letakarva pihenni. Ezután nyújtsuk ki őket lisztezett tenyérnyi méretűre. Forró bő olajban süssük ki - oldalanként kb. 1,5-1,5 perc elegendő, hogy aranybarnára süljenek a kisméretű lángosok. Fém szűrőbe szedjük ki, és itt hagyjuk, hogy lecsöpögjön róla a felesleges zsíradék. 

A tejfölt keverjük össze az Univer Fokhagymakrémmel. Ezzel kenjük meg a frissen kisütött lángosokat, majd szórjuk meg reszelt trappista sajttal.