Mustáros lencsefőzelék - sült kolbásszal
Hozzávalók 4 fő részére:
300 g lencse, beáztatva
2 babérlevél
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
60 g Univer E-szám mentes Mustár csípős
150 ml tejföl
1 csapott ek kukoricakeményítő
2 ek aprított, friss petrezselyemzöld
só, frissen őrölt bors
4 db sütnivaló kolbász
20 ml napraforgó étolaj
Elkészítés:
A lencsét előző este áztassuk hideg vízbe. Másnap öblítsük át és tegyük fel annyi vízben főzni amennyi egy ujjnyira lepi el. Adjunk hozzá babérlevelet, nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és szeletelt fokhagymát. Közepes lángon, fedő alatt főzzük kb. 35-40 percig. Ha már elfőtte a víz nagy részét és megpuhult a lencse, keverjük csomómentesre a tejfölt a csípős Univer E-szám mentes Mustárral és a keményítővel. Hőkiegyenlítéssel, kanalazzunk keveset a forró főzővízből az előző keverékhez, majd így csurgassuk a lencséhez. Forraljuk fel - ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat és azon süssük aranybarnára, ropogósra a kolbászokat.
A forró főzeléket tálaljuk a frissen sült kolbásszal, tetejét szórjuk meg kevés aprított petrezselyemzölddel.