Magyaros receptek
Paprikakrémes, sós túrógombóc ropogós morzsában - kolbászos tejfölmártással
Vissza a receptek oldalra

Paprikakrémes, sós túrógombóc ropogós morzsában - kolbászos tejfölmártással

Elkészítési idő 20 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Közepes
Paprikakrémes, sós túrógombóc ropogós morzsában - kolbászos tejfölmártással

Hozzávalók 4 fő részére: 

250 g zsíros túró

40 g Univer Édes Anna

100 g panko morzsa

200 ml zsíros tejföl

70 g paprikás szárazkolbász

só, frissen őrölt fekete bors

1 kis marék petrezselyem zöld

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára szórjuk ki a panko morzsát, majd az előmelegített sütőben süssük 7-8 percig aranybarnára. 

A túrót villával törjük össze, majd keverjük el az Univer Édes Annával és egy nagy kanál tejföllel - sózzuk ízlés szerint. Formázzunk belőle diónyi golyókat és forgassuk az aranybarnára sült panko morzsába.

A paprikás kolbászt szeleteljük hajszálvékonyra, majd serpenyőben süssük ropogósra a szeleteket. A kisült zsírt fogjuk fel. Két evőkanálnyit csurgassunk a tejfölhöz, majd azt habverővel lazítsuk pár percig. 

Tálaljuk kisebb mélytálakba a kolbászszsíros tejfölt, ültessük bele a ropogós-sós túrógombócokat. Szórjuk meg a ropogósra sült kolbászkarikákkal, frissen őrölt borssal és néhány levél friss petrezselyemmel. Tálaljuk hideg előételként. Kínáljunk hozzá friss, puha kenyeret.