Paprikakrémes, sós túrógombóc ropogós morzsában - kolbászos tejfölmártással
Hozzávalók 4 fő részére:
250 g zsíros túró
40 g Univer Édes Anna
100 g panko morzsa
200 ml zsíros tejföl
70 g paprikás szárazkolbász
só, frissen őrölt fekete bors
1 kis marék petrezselyem zöld
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára szórjuk ki a panko morzsát, majd az előmelegített sütőben süssük 7-8 percig aranybarnára.
A túrót villával törjük össze, majd keverjük el az Univer Édes Annával és egy nagy kanál tejföllel - sózzuk ízlés szerint. Formázzunk belőle diónyi golyókat és forgassuk az aranybarnára sült panko morzsába.
A paprikás kolbászt szeleteljük hajszálvékonyra, majd serpenyőben süssük ropogósra a szeleteket. A kisült zsírt fogjuk fel. Két evőkanálnyit csurgassunk a tejfölhöz, majd azt habverővel lazítsuk pár percig.
Tálaljuk kisebb mélytálakba a kolbászszsíros tejfölt, ültessük bele a ropogós-sós túrógombócokat. Szórjuk meg a ropogósra sült kolbászkarikákkal, frissen őrölt borssal és néhány levél friss petrezselyemmel. Tálaljuk hideg előételként. Kínáljunk hozzá friss, puha kenyeret.