Magyaros receptek Grill receptek
Pörköltszószos házi hot-dog - sült kolbásszal, sült hagymával
Vissza a receptek oldalra

Pörköltszószos házi hot-dog - sült kolbásszal, sült hagymával

Elkészítési idő 20 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Pörköltszószos házi hot-dog - sült kolbásszal, sült hagymával

Hozzávalók 4 fő részére: 

4 db hotdog kifli

20 g vaj

60 g Univer Pörkölt ízesítő

25 ml napraforgó étolaj

2 fej nagyobb vöröshagyma

1 tk barnacukor

só, frissen őrölt bors

4 db bajor típusú sütni való kolbász

 

Elkészítés:

Egy serpenyőben kevés olajon kezdjük el pirítani a felkarikázott vöröshagymát. Ha már kicsit összeesett szórjuk meg barnacukorral és folyamatos kevergetés mellett, hagyjuk, hogy karamellizálódjon a hagyma a cukor társaságában. Sózzuk, borsozzuk. 

Ha elkészült, szedjük ki a serpenyőből a megsült hagymát és a visszamaradt zsíradékon süssük ropogósra a kolbászokat. Időnként fordítsuk meg, hogy minden oldalán egyenletesre süljön. 

A hotdog kifliket vágjuk félbe és kenjük meg vékonyan vajjal, majd vajas felével lefelé serpenyőben melegítsük át és pirítsuk illatosra. Kenjük meg gazdagon Univer Pörkölt ízesítővel, majd jöhet bele a sültkolbász és a sült hagyma. Melegen fogyasszuk.