Pörköltszószos házi hot-dog - sült kolbásszal, sült hagymával
Hozzávalók 4 fő részére:
4 db hotdog kifli
20 g vaj
60 g Univer Pörkölt ízesítő
25 ml napraforgó étolaj
2 fej nagyobb vöröshagyma
1 tk barnacukor
só, frissen őrölt bors
4 db bajor típusú sütni való kolbász
Elkészítés:
Egy serpenyőben kevés olajon kezdjük el pirítani a felkarikázott vöröshagymát. Ha már kicsit összeesett szórjuk meg barnacukorral és folyamatos kevergetés mellett, hagyjuk, hogy karamellizálódjon a hagyma a cukor társaságában. Sózzuk, borsozzuk.
Ha elkészült, szedjük ki a serpenyőből a megsült hagymát és a visszamaradt zsíradékon süssük ropogósra a kolbászokat. Időnként fordítsuk meg, hogy minden oldalán egyenletesre süljön.
A hotdog kifliket vágjuk félbe és kenjük meg vékonyan vajjal, majd vajas felével lefelé serpenyőben melegítsük át és pirítsuk illatosra. Kenjük meg gazdagon Univer Pörkölt ízesítővel, majd jöhet bele a sültkolbász és a sült hagyma. Melegen fogyasszuk.