Magyaros receptek
Sült baconös töltött tojás
Vissza a receptek oldalra

Sült baconös töltött tojás

Elkészítési idő 25 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Sült baconös töltött tojás

Hozzávalók 4 fő részére:

8 db friss tojás

8 szelet bacon

80 g Univer Majonézes Torma

2 ek aprított snidling

frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A tojásokat bő vízben főzzük keményre forrástól számított 10 perc alatt. Hideg vízben hűtsük le, pucoljuk meg. 

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A bacon szeleteket tegyük két sütőpapír közé egy sütőtálcára és tetejükre tegyünk nehezékként egy kisebb tepsit. Süssük így ropogósra, aranybarnára 10-12 perc alatt. Éles késsel aprítsuk morzsalékosra. 

A tojásokat vágjuk félbe, sárgájukat óvatosan szedjük ki. Villával törjük össze, majd keverjük krémesre az Univer Majonézes Tormával, szórjuk hozzá a bacon morzsát, aprított snidlinget - borozzuk ízlés szerint. Egy kiskanál segítségével töltsük vissza az így kapott krémet a főtt fél tojásokba. Tetejüket díszíthetjük kevés maradék snidlinggel, bacon morzsával. Kínáljuk friss pékáruval.