Sült baconös töltött tojás
Hozzávalók 4 fő részére:
8 db friss tojás
8 szelet bacon
80 g Univer Majonézes Torma
2 ek aprított snidling
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tojásokat bő vízben főzzük keményre forrástól számított 10 perc alatt. Hideg vízben hűtsük le, pucoljuk meg.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A bacon szeleteket tegyük két sütőpapír közé egy sütőtálcára és tetejükre tegyünk nehezékként egy kisebb tepsit. Süssük így ropogósra, aranybarnára 10-12 perc alatt. Éles késsel aprítsuk morzsalékosra.
A tojásokat vágjuk félbe, sárgájukat óvatosan szedjük ki. Villával törjük össze, majd keverjük krémesre az Univer Majonézes Tormával, szórjuk hozzá a bacon morzsát, aprított snidlinget - borozzuk ízlés szerint. Egy kiskanál segítségével töltsük vissza az így kapott krémet a főtt fél tojásokba. Tetejüket díszíthetjük kevés maradék snidlinggel, bacon morzsával. Kínáljuk friss pékáruval.