Magyaros receptek Grill receptek
Sült tarja Erős Pistás-kólás pácban - gyömbéres-szezámos uborkasalátával
Vissza a receptek oldalra

Sült tarja Erős Pistás-kólás pácban - gyömbéres-szezámos uborkasalátával

Elkészítési idő 50 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Sült tarja Erős Pistás-kólás pácban - gyömbéres-szezámos uborkasalátával

Hozzávalók 4 fő részére: 

4 nagy szelet csontos sertéstarja

60 g Univer Erős Pista

300 ml kóla

600 g kígyóuborka

40 ml szezámolaj

20 ml rizsecet

20 ml világos szójaszósz

25 g friss gyömbér 

25 g szezámmag

 

Elkészítés: 

A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A tarja szeleteket kenjük meg minden oldalán Univer Erős Pistával, majd helyezzük egy mélyebb hőálló tálba őket úgy, hogy ne legyenek fedésben. Öntsük le őket kólával, majd alufóliával fedjük le és így toljuk a sütőbe. 20-25 percig hagyjuk lefedve párolódni, utána távolítsuk el az alufóliát - és így süssük készre további kb. 15-20 perc alatt. 

Amíg a tarja sül, készítsük el a salátát. Ehhez a kígyóuborkát egy zöldséghámozóval hosszanti irányban szeleteljünk fel, mintha szalagokat vágnánk belőle. A gyömbért hámozzuk meg és vágjuk gyufaszál vastagságúra. A szezámmagot száraz serpenyőben pár perc alatt pirítsuk illatosra.

A szezámolaj, rizsecet, szójaszósz keverékéből készítsünk öntetet, majd ezzel keverjük össze az uborkát, gyömbért, végül közvetlen fogyastás előtt forgassuk bele a pirított szezámmagot. 

A frissen sült tarjához kínáljuk a frissítő uborka salátát.