Sült tarja Erős Pistás-kólás pácban - gyömbéres-szezámos uborkasalátával
Hozzávalók 4 fő részére:
4 nagy szelet csontos sertéstarja
60 g Univer Erős Pista
300 ml kóla
600 g kígyóuborka
40 ml szezámolaj
20 ml rizsecet
20 ml világos szójaszósz
25 g friss gyömbér
25 g szezámmag
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A tarja szeleteket kenjük meg minden oldalán Univer Erős Pistával, majd helyezzük egy mélyebb hőálló tálba őket úgy, hogy ne legyenek fedésben. Öntsük le őket kólával, majd alufóliával fedjük le és így toljuk a sütőbe. 20-25 percig hagyjuk lefedve párolódni, utána távolítsuk el az alufóliát - és így süssük készre további kb. 15-20 perc alatt.
Amíg a tarja sül, készítsük el a salátát. Ehhez a kígyóuborkát egy zöldséghámozóval hosszanti irányban szeleteljünk fel, mintha szalagokat vágnánk belőle. A gyömbért hámozzuk meg és vágjuk gyufaszál vastagságúra. A szezámmagot száraz serpenyőben pár perc alatt pirítsuk illatosra.
A szezámolaj, rizsecet, szójaszósz keverékéből készítsünk öntetet, majd ezzel keverjük össze az uborkát, gyömbért, végül közvetlen fogyastás előtt forgassuk bele a pirított szezámmagot.
A frissen sült tarjához kínáljuk a frissítő uborka salátát.