Magyaros receptek
Szárnyas gulyásleves burgonyagombóccal
Vissza a receptek oldalra

Szárnyas gulyásleves burgonyagombóccal

Elkészítési idő 40 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Közepes
Szárnyas gulyásleves burgonyagombóccal

Hozzávalók:

300 g csirkemell
3 ek. napraforgó-étolaj
1 ek. Univer Gulyáskrém
2 közepes sárgarépa
1 kisebb fehérrépa
¼ zellergumó
1 kis csokor friss petrezselyemzöld
2 közepes, héjában főtt burgonya
80 g búzaliszt
1 egész tojás

Elkészítés:

A csirkemellet kockázzuk fel ízlés szerint, majd kevés olajon fehéredésig pirítsuk. Adjuk hozzá a kockázott gyökérzöldségeket, és ezeket is pirítsuk kb. 4-5 percig, majd ízesítsük az alapot Gulyáskrémmel. Ezután öntsük fel 1 liter vízzel, és fedő alatt főzzük közepes lángon a levest.
Az előre megfőzött burgonyát hámozzuk meg, majd törjük össze krumplinyomóval, és dolgozzuk össze a tojással, liszttel, kevés sóval. Formázzunk belőle diónyi gombócokat. A levesbe az első forrás után tegyük. A gombócok akkor főttek meg, ha feljöttek a víz tetejére, és ott eltöltöttek további 3-4 percet. Ekkorra már a leves is elkészül.
Friss, aprított petrezselyemzöldet szórjunk bele – de ekkor már nem kell főzni.