Magyaros receptek
Tormás vadas marha
Vissza a receptek oldalra

Tormás vadas marha

Elkészítési idő 35 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Közepes
Tormás vadas marha

Hozzávalók:

3 nagyobb sárgarépa
1 fehérrépa
1 vöröshagyma
2 ek. vaj
1 ek. mustár
1 ek. Univer Csemege Reszelt torma
1 tk. barna cukor
pár csepp citromlé
80 g tejföl/főzőtejszín
500 g marhahátszínsteak
30 g vaj
só, frissen őrölt bors
400 g szarvacskatészta, puhára főzve
2 ek. napraforgó-étolaj

Elkészítés:

A szarvacska tésztát lobogó sós, olajos vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
A vadas mártáshoz vajon kezdjük el üvegesre párolni az aprított vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát. Öntsük fel kevés vízzel, és addig pároljuk, amíg teljesen megpuhulnak a zöldségek. Ezután turmixoljuk krémesre. A tűzhelyre visszatéve adjuk hozzá az ízesítőket: mustárt, tormát, kevés barna cukrot és pár csepp citromlevet, hogy kiegyensúlyozzuk az ízeket. Végül krémesítsük tejföl/főzőtejszín hozzáadásával, majd forraljuk fel.
A marhahússzeletet sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, majd vajon süssük meg steakként, oldalanként 3-3 perc alatt. Pár perc pihentetés után szeleteljük vékonyra. Kínáljuk a megfőtt tésztával megágyazva, gazdagon a vadas mártásból, benne a frissen sült hússzeletekkel.