Avokádós garnélasaláta
Hozzávalók 4 fő részére:
200 g főtt apró garnélarák
25 ml olívaolaj
só
2 db érett avokádó
1/2 kígyóuborka
2 db kisebb érett paradicsom
120 g bébispenót
50 g Univer Chili szósz
1 db lime
2 ek aprított friss petrezselyemzöld
40 ml olívaolaj
frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az apró garnélát kevés olívaolajon pároljuk meg 3-4 perc alatt, enyhén sózzuk. Az avokádót hámozzuk meg és kockázzuk fel apróra, a kígyóuborkát és a paradicsomot is kockázzuk. A bébispenótot öblítsük át, csepegtessük le. Ebből készítsünk ágyat a salátánknak egy tálban. Keverjük össze a kockázott zöldségeket a megpárolt garnélával, aprított petrezselyemzölddel, majd forgassuk össze kevés olívaolajjal, egy lime facsart levével és Univer Chili szósszal, ízesítsük frissen őrölt borssal. Kanalazzuk a salátát a spenótágyra.
Fogyasszuk frissen.