Nemzetközi ízek Fitt receptek
Avokádós garnélasaláta
Vissza a receptek oldalra

Avokádós garnélasaláta

Elkészítési idő 15 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Avokádós garnélasaláta

Hozzávalók 4 fő részére: 

200 g főtt apró garnélarák

25 ml olívaolaj

2 db érett avokádó

1/2 kígyóuborka

2 db kisebb érett paradicsom

120 g bébispenót

50 g Univer Chili szósz

1 db lime

2 ek aprított friss petrezselyemzöld

40 ml olívaolaj

frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

Az apró garnélát kevés olívaolajon pároljuk meg 3-4 perc alatt, enyhén sózzuk. Az avokádót hámozzuk meg és kockázzuk fel apróra, a kígyóuborkát és a paradicsomot is kockázzuk. A bébispenótot öblítsük át, csepegtessük le. Ebből készítsünk ágyat a salátánknak egy tálban. Keverjük össze a kockázott zöldségeket a megpárolt garnélával, aprított petrezselyemzölddel, majd forgassuk össze kevés olívaolajjal, egy lime facsart levével és Univer Chili szósszal, ízesítsük frissen őrölt borssal. Kanalazzuk a salátát a spenótágyra. 

Fogyasszuk frissen.