Avokádós tonhalsaláta avokádóban tálalva
Hozzávalók 4 fő részére:
2 egész, érett avokádó
1 kisebb sonkahagyma
2 közepes puha paradicsom
1 csokor friss koriander vagy petrezselyemzöld
90 g konzerv tonhal
50 g Univer Majonéz
1/2 citrom leve
1 csomag tortilla chips, a tálaláshoz
Elkészítés:
Az avokádókat vágjuk félbe, majd magjukat távolítsuk el, húsát kanalazzuk ki - héjukra ügyeljünk, hogy épek maradjanak - azokat tegyük félre a tálaláshoz.
Villával pürésítsük az avokádó húsát. Egy sonkahagymát finoman aprítsunk fel. A paradicsomokat kockázzuk, a friss koriandert/ vagy petrezselyemzöldet durván vágjuk össze.
Keverjük őket át a lecsöpögtetett tonhalkonzervvel - majd krémesítsük az Univer Majonézzel. Ízlés szerint kevés frissen facsart citromlével ízesítsük - vagy kínáljuk tálalaláskor a saláta mellé - így, ki-ki magának ízesítheti. Tálaljuk a krémes tonhalsalátát az avokádók héjába - kínáljuk ropogós tortilla chips-szel.