Nemzetközi ízek Fitt receptek
Avokádós tonhalsaláta avokádóban tálalva
Vissza a receptek oldalra

Avokádós tonhalsaláta avokádóban tálalva

Elkészítési idő 10 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Avokádós tonhalsaláta avokádóban tálalva

Hozzávalók 4 fő részére:

2 egész, érett avokádó

1 kisebb sonkahagyma

2 közepes puha paradicsom

1 csokor friss koriander vagy petrezselyemzöld

90 g konzerv tonhal

50 g Univer Majonéz

1/2 citrom leve

1 csomag tortilla chips, a tálaláshoz

 

Elkészítés:

Az avokádókat vágjuk félbe, majd magjukat távolítsuk el, húsát kanalazzuk ki - héjukra ügyeljünk, hogy épek maradjanak - azokat tegyük félre a tálaláshoz. 

Villával pürésítsük az avokádó húsát. Egy sonkahagymát finoman aprítsunk fel. A paradicsomokat kockázzuk, a friss koriandert/ vagy petrezselyemzöldet durván vágjuk össze. 

Keverjük őket át a lecsöpögtetett tonhalkonzervvel - majd krémesítsük az Univer Majonézzel. Ízlés szerint kevés frissen facsart citromlével ízesítsük - vagy kínáljuk tálalaláskor a saláta mellé - így, ki-ki magának ízesítheti. Tálaljuk a krémes tonhalsalátát az avokádók héjába - kínáljuk ropogós tortilla chips-szel.