Bacon-ös sajtburgersaláta
Hozzávalók 4 fő részére:
400 g darált marhahús
25 g Univer Vöröshagymakrém
só, frissen őrölt feketebors
100 g szeletelt bacon szalonna
80 g vörös cheddar sajt
1 kis fej lilahagyma
2 közepes paradicsom
120 g vegyes zöldsaláta keverék
80 g Univer Hamburger szósz
Elkészítés:
A darált marhahúst gyúrjuk be az Univer Vöröshagymakrémmel, sózzuk, borsozzuk alaposan - majd formázzunk belőle kisebb tenyérnyi húspogácsákat. A szeletelt bacont egy serpenyőben süssük mindkét oldalán ropogósra. A serpenyőben maradt zsiradékon süssük ízlésünk szerint készre a húspogácsákat. Mindkét oldalán egyenletesen. A cheddar sajtot kockázzuk, a lilahagymát szeleteljük fel vékonyan, a paradicsomot daraboljuk.
A tányérokba szórjuk a friss zöldsaláta alapot és a darabolt zöldségeket. Ültessük rá a megsült húspogácsát, a kissé összetört ropogós bacon darabkákat, cheddar sajtot, végül locsoljuk meg gazdagon az Univer Hamburger szósszal.