BBQ-szószos pulled pork (tépett sertéssült) - amerikai palacsintával
Hozzávalók 4 fő részére:
800 g sertéslapocka
120 g Univer Barbecue szósz
220 g búza finomliszt
1 db egész tojás
300 ml tej
60 g kristálycukor
1 púpos tk sütőpor
20 ml napraforgó étolaj + kevés a kisütéshez
60 ml juharszirup, a tálaláshoz
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A sertéslapockát kenjük be alaposan Univer Barbecue szósszal, majd helyezzük egy hőálló tálba, alá öntsünk egy ujjnyi vizet. Fedjük le alufóliával és így süssük 90 percig. Ezután távolítsuk el az alufóliát, kenjük át egy ecset segítségével újra az egész húsdarabot az Univer Barbecue szósszal és immáron fedő nélkül süssük további 45-50 percig, amíg szépen megpirul és puhára sül. A sütőből kivéve egy deszkán hagyjuk pihenni, majd még melegen egy éles kés és egy villa segítségével bontsuk szét a húst kisebb darabokra, szálaira.
Az amerikai palacsintához az összes hozzávalót tegyük egy turmixgépbe és alaposan turmixoljuk össze.
Egy serpenyőt kenjünk ki kevés olajjal és egy kisméretű merőkanállal tenyérnyi palacsintákat süssünk - mindkét oldalán 2-2 perc alatt aranybarnára.
A frissen kisütött palacsintákat öntsük le kevés juharsziruppal és tálaljuk az Univer Barbecue szószos tépett sertéssülttel.