Nemzetközi ízek Grill receptek
BBQ-szószos pulled pork (tépett sertéssült) - amerikai palacsintával
Vissza a receptek oldalra

BBQ-szószos pulled pork (tépett sertéssült) - amerikai palacsintával

Elkészítési idő 150 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Nehéz
BBQ-szószos pulled pork (tépett sertéssült) - amerikai palacsintával

Hozzávalók 4 fő részére: 

800 g sertéslapocka

120 g Univer Barbecue szósz

220 g búza finomliszt

1 db egész tojás

300 ml tej

60 g kristálycukor

1 púpos tk sütőpor

20 ml napraforgó étolaj + kevés a kisütéshez

60 ml juharszirup, a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A sertéslapockát kenjük be alaposan Univer Barbecue szósszal, majd helyezzük egy hőálló tálba, alá öntsünk egy ujjnyi vizet. Fedjük le alufóliával és így süssük 90 percig. Ezután távolítsuk el az alufóliát, kenjük át egy ecset segítségével újra az egész húsdarabot az Univer Barbecue szósszal és immáron fedő nélkül süssük további 45-50 percig, amíg szépen megpirul és puhára sül. A sütőből kivéve egy deszkán hagyjuk pihenni, majd még melegen egy éles kés és egy villa segítségével bontsuk szét a húst kisebb darabokra, szálaira. 

Az amerikai palacsintához az összes hozzávalót tegyük egy turmixgépbe és alaposan turmixoljuk össze. 

Egy serpenyőt kenjünk ki kevés olajjal és egy kisméretű merőkanállal tenyérnyi palacsintákat süssünk - mindkét oldalán 2-2 perc alatt aranybarnára.

A frissen kisütött palacsintákat öntsük le kevés juharsziruppal és tálaljuk az Univer Barbecue szószos tépett sertéssülttel.