Nemzetközi ízek
Caprese csirkemell
Vissza a receptek oldalra

Caprese csirkemell

Elkészítési idő 25 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Caprese csirkemell

Hozzávalók 4 fő részére: 

700 g csirkemellfilé

200 g mozarella

2 marék friss bazsalikomlevél

60 g Univer Sűrített paradicsom

só, frissen őrölt bors

1 tk szárított, morzsolt oregánó

1 tk barnacukor

50 ml olívaolaj

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. A csirkemell filét vágjuk vízszintesen ujjnyi vastag szeletekre. Egy klopfolóval enyhén klopfoljuk meg. Az Univer Sűrített paradicsomot keverjük össze sóval, frissen őrölt borssal, szárított oregánóval, kevés barnacukorral. Ezzel a keverékkel kenjük meg a csirkemell szeleteket. Fektessük őket egy hőálló tálba. Tetejükre tegyünk egész bazsalikom leveleket, és szeletelt mozarella sajtot. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, alá öntsük fél deci vizet és így toljuk az előmelegített sütőbe 15-20 percre. Ne süssük túl, nehogy kiszáradjon a csirkemell. Friss zöldsalátával tálaljuk.