Caprese csirkemell
Hozzávalók 4 fő részére:
700 g csirkemellfilé
200 g mozarella
2 marék friss bazsalikomlevél
60 g Univer Sűrített paradicsom
só, frissen őrölt bors
1 tk szárított, morzsolt oregánó
1 tk barnacukor
50 ml olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. A csirkemell filét vágjuk vízszintesen ujjnyi vastag szeletekre. Egy klopfolóval enyhén klopfoljuk meg. Az Univer Sűrített paradicsomot keverjük össze sóval, frissen őrölt borssal, szárított oregánóval, kevés barnacukorral. Ezzel a keverékkel kenjük meg a csirkemell szeleteket. Fektessük őket egy hőálló tálba. Tetejükre tegyünk egész bazsalikom leveleket, és szeletelt mozarella sajtot. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, alá öntsük fél deci vizet és így toljuk az előmelegített sütőbe 15-20 percre. Ne süssük túl, nehogy kiszáradjon a csirkemell. Friss zöldsalátával tálaljuk.