Corn dog
Hozzávalók:
4 pár virsli
100 g kukoricaliszt
100 g búzafinomliszt
1 csomag sütőpor
1 egész tojás
100 ml tej
1 tk. barna cukor
só, frissen őrölt bors
búzafinomliszt a virslik hempergetéséhez
napraforgó-étolaj, a kisütéshez
Univer Ketchup, a tálaláshoz
1 csomag bambuszpálca
Elkészítés:
Egy keverőtálban készítsük el a masszát, amibe a virsliket fogjuk mártani.
Keverjük össze alaposan a liszteket sütőporral, sóval, borssal. Adjuk hozzá a tojást, majd lazítsuk tejjel. Egy szép sűrű, homogén tésztát kell kapnunk.
A masszát öntsük egy kancsóba és egy órára tegyük hűtőbe.
A virsliket hosszanti irányban szúrjuk fel egy-egy bambuszpálcára, és forgassuk meg lisztben.
Az olajat hevítsük fel egy mélyebb edényben. A virsliket mártsuk alaposan a masszával teli kancsóba, forgassuk meg, hogy mindenhol bevonja a tészta, majd 2-3 perc alatt süssük ki a forró olajban, amíg aranyló színe lesz. Konyhai papírtörlőn csepegtessük le róla a felesleges zsiradékot.
Ketchuppal meglocsolva kínáljuk.