Cornflakesropogós sült bacon
Hozzávalók:
1 bögre cornflakes
4 ek Univer Ketchup
fél bögre zsíros tejszín
1 ek szójaszósz
frissen őrölt bors ízlés szerint
16 szelet bacon
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Egy szélesebb mélytányérban (amelyben hosszanti irányban belefér egy szelet bacon) alaposan keverjük össze az Univer Ketchupot a tejszínnel és a szójaszósszal, valamint az őrölt borssal. Egy másik tálba szórjuk a cornflakest, amelyet előzetesen alaposan törjünk össze kisebb darabokra – ezt legkönnyebben úgy tehetjük meg, hogy egy zárható zacskóba szórjuk a pelyheket, és egy sodrófa segítségével finoman összetörjük őket. Készítsünk mellé egy sütőpapírral bélelt sütőtálcát. A baconszeleteket egyenként mártsuk a ketchupos keverékbe úgy, hogy az alaposan bevonja őket, majd fektessük őket mindkét oldalukkal a cornflakesbe, és győződjünk meg róla, hogy mindenhova jutott a ropogós bundából. A bevont baconszeleteket fektessük egymás mellé az előkészített sütőlemezre, és tegyük az előmelegített sütőbe 20-25 percre, amíg ropogósra, aranybarnára sül.