Nemzetközi ízek
Csirkés quesadilla
Vissza a receptek oldalra

Csirkés quesadilla

Elkészítési idő 20 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Csirkés quesadilla

Hozzávalók 4 fő részére: 

400 g csirkemellfilé

25 ml napraforgó étolaj

1 db piros kaliforniai paprika

1 db zöld kaliforniai paprika

1 közepes fel vöröshagyma

80 g Univer Chili szósz

4 db tortilla lap

120 g cheddar sajt

 

Elkészítés:

A csirkemellet csíkozzuk fel, majd egy serpenyőben hevített olajon kezdjük el pirítani. Ha már kifehérdetett a hús, adjuk hozzá a felkockázott kaliforniai paprikákat és a szeletelt vöröshagymát - pirítsuk össze, majd öntsük rá az Univer Chili szószt és keverjük el. Folyamatos kevergetés mellett addig pirítsuk amíg a hús teljesen átsül. 

Ezután kanalazzuk a tortilla lapokra úgy, hogy az egyik felére oszlassuk el a ragut. Szórjuk meg reszelt cheddar sajttal és hajtsuk félbe. Felforrósított száraz serpenyőben süssük mindkét oldalán 2-2 percig, hogy belül megolvadjon a sajt, kívül pedig ropogóssá váljon a tortilla lap. Frissen sülve fogyasszuk, ízlés szerint további Univer Chili szószt kínáljunk hozzá.