Currywurst - sült krumplival
Szósz:
100 g Univer Ketchup
25 g Worchester szósz
15 ml balzsamecet
2 tk curry fűszerkeverék + a tálaláshoz
só, frissen őrölt bors
4 db bajor típusú kolbász
1 ek napraforgó olaj
500 g hasábburgonya
250 ml napraforgó olaj, a kisütéshez
Elkészítés:
Egy kisebb forralóedényben melegítsük össze a következő hozzávalókat: Univer Ketchup, worchester szósz, balzsamecet, curry fűszerpor - só és frissen őrölt bors ízlés szerint. Forralásig hevítsük.
Közben egy magasabb falú edényben hevítsünk bő olajat és ebben süssük ropogósra a hasábburgonyát. Fém szűrőbe szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges zsíradékot.
Serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a vastagra karikázott bajor kolbászt.
Tálaljuk a frissen sütött kolbász karikákat a szósszal nyakon öntve, további curry fűszerporral megszórva, a hasábburgonyával körítve.