Nemzetközi ízek
Currywurst - sült krumplival
Vissza a receptek oldalra

Currywurst - sült krumplival

Elkészítési idő 30 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Currywurst - sült krumplival

Szósz:

100 g Univer Ketchup

25 g Worchester szósz

15 ml balzsamecet

2 tk curry fűszerkeverék + a tálaláshoz

só, frissen őrölt bors

4 db bajor típusú kolbász

1 ek napraforgó olaj

500 g hasábburgonya

250 ml napraforgó olaj, a kisütéshez

 

Elkészítés:

Egy kisebb forralóedényben melegítsük össze a következő hozzávalókat: Univer Ketchup, worchester szósz, balzsamecet, curry fűszerpor - só és frissen őrölt bors ízlés szerint. Forralásig hevítsük. 

Közben egy magasabb falú edényben hevítsünk bő olajat és ebben süssük ropogósra a hasábburgonyát.   Fém szűrőbe szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges zsíradékot.  

Serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a vastagra karikázott bajor kolbászt.

Tálaljuk a frissen sütött kolbász karikákat a szósszal nyakon öntve, további curry fűszerporral megszórva, a hasábburgonyával körítve.