Nemzetközi ízek Fitt receptek
Vissza a receptek oldalra
Fokhagymás sárgarépa-krémleves
Elkészítési idő
25 perc
Fogás
4 fő
Nehézség
Könnyű
Fokhagymás sárgarépa-krémleves
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma, aprítva
600 g sárgarépa
30 ml napraforgó-étolaj
1 tk. Univer Vöröshagymakrém
1 tk. Univer Fokhagymakrém
1 kk. őrölt kurkuma
1 ek. frissen aprított korianderzöld
1 kis marék mandula
750 ml zöldségalaplé
Elkészítés:
Olajon futtassuk meg az aprított fokhagymát, adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, majd a Vöröshagymakrémet és a Fokhagymakrémet. Fűszerezzük, színezzük őrölt kurkumával és öntsük fel zöldségalaplével, ha már kissé összeesett a répa. Forrásig hevítsük, majd turmixoljuk krémesre. Száraz serpenyőben illatosra pirított, durvára vágott mandulával és friss korianderzölddel megszórva tálaljuk.