Harcsa fish and chips
Hozzávalók:
500 g szürkeharcsa-filé
só, frissen őrölt bors
100 g kukoricakeményítő
100 g búzafinomliszt
6 g sütőpor (fél csomag)
250 ml világos sör
250 g zöldborsó
500 g sütni való burgonya
napraforgóolaj a kisütéshez
Univer Remoulade szósz, a tálaláshoz
Elkészítés:
A keményítőt, lisztet, sütőport keverjük össze alaposan, majd kézi habverővel a sört folyamatosan adagoljuk a szárazanyaghoz, és keverjük azt csomómentesre. Tegyük hűtőbe min. fél órára.
A zöldborsót lobogó, sós vízben pároljuk puhára.
A burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk hasábokra. Töröljük szárazra – így biztosan jó ropogós hasábburgonyát kapunk. Bő olajban süssük a burgonyát aranybarnára. Fém szűrőbe kiszedve hagyjuk, hogy lecsepegjen róluk a felesleges zsiradék.
A harcsaszeletet töröljük szárazra, majd vágjuk 4-5 cm-es darabokra. Sózzuk, borsozzuk alaposan.
Egy magas falú edényben hevítsünk bő olajat. A sűrű sörös-lisztes masszába mártsuk egyenként a harcsakockákat, és rögtön helyezzük a felforrósodott olajba. Minden oldalán süssük 2-3 percig, amíg aranybarnára sül.
A ropogós bundájú harcsát tálaljuk a frissen kisütött burgonyával, párolt zöldborsóval és kínáljunk hozzá Univer Remoulade szószt.