Húsgombócos sült spagettikosárkák - paradicsomszószban
Hozzávalók 4 fő részére:
400 g vegyes marha-sertés darált hús
60 g Univer Pizzakrém
40 ml olívaolaj
250 g spaghettitészta
30 ml olívaolaj
só
25 g puha vaj
50 g Univer Pizzakrém
250 g darabolt paradicsom, konzerv
1 tk barnacukor
friss bazsalikomlevél és oregánó, a tálaláshoz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 185 fokra.
A spagetti tésztát lobogó sós, olívaolajos vízben főzzük puhára, majd szűrjük és csepegtessük le. Tapadásmentes muffin sütőformák mélyedéseibe formázzunk kis “fészkeket” a főtt tésztából, majd közepükbe dobjunk egy-egy kis kocka vajat és így süssük az előmelegített sütőben, felső rácson 15 percig, amíg teteje már szépen aranybarnára, ropogósra pirul.
A paradicsomszószhoz a darabolt konzerv paradicsomot tegyük fel egy kisebb forralóedényben forrni kevés cukorral és pizzakrémmel ízesítve. Botturmix segítségével pürésítsük.
Ha felforrt, hagyjuk közepes lángon főni, hogy kissé besűrűsödjön.
A vegyes darálthúst gyúrjuk be az Univer Pizzakrémmel, majd formázzunk belőle diónyi golyókat. Egy serpenyőben hevített kevés olívaolajon süssük őket át alaposan 5-6 perc alatt, folyamatos mozgatással - hogy minden oldala átsüljön a húsgolyóknak.
Kanalazzunk a paradicsom szószból mély tányérokba, abba ültessük a ropogós spagetti kosarakat és bele a frissen kisütött húsgolyókat. Durvára vágott friss bazsalikommal és oregánóval megszórva tálaljuk.