Nemzetközi ízek
Húsgombócos sült spagettikosárkák - paradicsomszószban
Vissza a receptek oldalra

Húsgombócos sült spagettikosárkák - paradicsomszószban

Elkészítési idő 35 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Nehéz
Húsgombócos sült spagettikosárkák - paradicsomszószban

Hozzávalók 4 fő részére:

400 g vegyes marha-sertés darált hús

60 g Univer Pizzakrém

40 ml olívaolaj

250 g spaghettitészta

30 ml olívaolaj 

25 g puha vaj

50 g Univer Pizzakrém

250 g darabolt paradicsom, konzerv

1 tk barnacukor

friss bazsalikomlevél és oregánó, a tálaláshoz

 

Elkészítés: 

Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. 

A spagetti tésztát lobogó sós, olívaolajos vízben főzzük puhára, majd szűrjük és csepegtessük le. Tapadásmentes muffin sütőformák mélyedéseibe formázzunk kis “fészkeket” a főtt tésztából, majd közepükbe dobjunk egy-egy kis kocka vajat és így süssük az előmelegített sütőben, felső rácson 15 percig, amíg teteje már szépen aranybarnára, ropogósra pirul. 

A paradicsomszószhoz a darabolt konzerv paradicsomot tegyük fel egy kisebb forralóedényben forrni kevés cukorral és pizzakrémmel ízesítve. Botturmix segítségével pürésítsük. 

Ha felforrt, hagyjuk közepes lángon főni, hogy kissé besűrűsödjön. 

A vegyes darálthúst gyúrjuk be az Univer Pizzakrémmel, majd formázzunk belőle diónyi golyókat. Egy serpenyőben hevített kevés olívaolajon süssük őket át alaposan 5-6 perc alatt, folyamatos mozgatással - hogy minden oldala átsüljön a húsgolyóknak.

Kanalazzunk a paradicsom szószból mély tányérokba, abba ültessük a ropogós spagetti kosarakat és bele a frissen kisütött húsgolyókat. Durvára vágott friss bazsalikommal és oregánóval megszórva tálaljuk.