Tetszett, amit olvastál?
Oszd meg ismerőseiddel!
Hozzávalók:
Univer Light Majonéz
100 g garnélarák
20 ml napraforgó-étolaj
1 közepes kígyóuborka
2 ek aprított újhagyma
1 ek fekete szezámmag
1 kis csomag pirított nori (algalap)
1 ek japán szójaszósz
Elkészítés:
A rákokat kevés zsiradékon pirítsuk meg, majd tegyük félre őket és hagyjuk kissé hűlni. Közben az uborkát hosszanti irányban vágjuk félbe, majd egy kiskanál segítségével magjait távolítsuk el – így nem ázik el a salátánk. Szeleteljük a zöldséget kb. 4-5 mm vastagságú darabokra. Egy keverőtálba forgassuk össze a megsült garnélarákot, a felszeletelt uborkát, az aprított újhagymát az Univer Light majonézzel és kevés szójaszósszal. Szórjuk meg tetejét fekete szezámmaggal és pirított norilapocskákkal.