Nemzetközi ízek
Kínai csípős-savanyú leves
Vissza a receptek oldalra

Kínai csípős-savanyú leves

Elkészítési idő 20 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Közepes
Kínai csípős-savanyú leves

Hozzávalók:

2 gerezd fokhagyma
3 cm-es darabka friss gyömbér
5-6 karika friss chilipaprika
2 ek. napraforgó-étolaj
1 közepes sárgarépa
200 g csiperkegomba
2 tk. Univer Erős Pista
2 egész tojás
800 ml zöldségalaplé
4 ek. kukoricakeményítő
4 ek. szójaszósz
2 ek. rizsecet
1 csapott ek. barna cukor

Elkészítés:

Kevés olajon megfuttatjuk a finomra aprított fokhagymát és a gyömbért és a friss chilipaprikát. Erre jöhet a szeletelt sárgarépa és a gomba. Ha ezek is kissé megpirultak, öntsük fel a levest zöldségalaplével. Készítsük el azt a bizonyos sűrítést, amitől ez a leves autentikus lesz. Ehhez a keményítőt keverjük ki a szójaszósszal, rizsecettel és barna cukorral, és ehhez adjuk az Erős Pistát – majd ezt keverjük a levesbe. Ettől az a hő hatására rövid időn belül besűrűsödik. Hagyjuk, hogy felforrjon a leves.
Befejezésként a két felvert tojást lassú keverés mellett csurgassuk a levesbe.
Forrón tálaljuk.