Lazackockák tejszínes tormamártásban - farfalle tésztával
Hozzávalók 4 fő részére:
400 g farfalle tészta
30 ml olívaolaj
só
250 g lazacfilé
45 g Univer Reszelt torma
10 g Univer Fokhagymakrém
150 ml főzőtejszín
1 csokor friss petrezselyemzöld
só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dentére lobogó, sós, olajos vízben - majd szűrjük és csöpögtessük le.
Egy serpenyőben melegítsük fel a főzőtejszínt, majd ebbe keverjük el csomómentesen az Univer Reszelt Tormát és az Univer Fokhagymakrémet. A lazacfiléről a bőrt húzzuk le, a húst kockázzuk fel. Tegyük a már meleg szószba és abban főzzük meg alacsony lángon. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint - amikor már szépen elszíneződtek a lazackockák és megfőtt a halhús, akkor készült el az ételünk - ez maximum 4-5 perc. A tűzről levéve forgassuk a tormás-tejszínes-lazacos szószba a tésztát, végül szórjuk meg frissen aprított petrezselyemzölddel. Frissen tálaljuk.