Nemzetközi ízek
Lazackockák tejszínes tormamártásban - farfalle tésztával
Vissza a receptek oldalra

Lazackockák tejszínes tormamártásban - farfalle tésztával

Elkészítési idő 20 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Lazackockák tejszínes tormamártásban - farfalle tésztával

Hozzávalók 4 fő részére:

400 g farfalle tészta

30 ml olívaolaj

250 g lazacfilé

45 g Univer Reszelt torma

10 g Univer Fokhagymakrém

150 ml főzőtejszín

1 csokor friss petrezselyemzöld

só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dentére lobogó, sós, olajos vízben - majd szűrjük és csöpögtessük le. 

Egy serpenyőben melegítsük fel a főzőtejszínt, majd ebbe keverjük el csomómentesen az Univer Reszelt Tormát és az Univer Fokhagymakrémet. A lazacfiléről a bőrt húzzuk le, a húst kockázzuk fel. Tegyük a már meleg szószba és abban főzzük meg alacsony lángon. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint - amikor már szépen elszíneződtek a lazackockák és megfőtt a halhús, akkor készült el az ételünk - ez maximum 4-5 perc. A tűzről levéve forgassuk a tormás-tejszínes-lazacos szószba a tésztát, végül szórjuk meg frissen aprított petrezselyemzölddel. Frissen tálaljuk.