Mandarinos csirkesaláta
Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
40 g vaj
só, frissen őrölt bors
1 kisebb kígyóuborka
2-3 mandarin
1 marék friss citromfű levél
1 üveg Univer Ezersziget salátaöntet
Elkészítés:
A csirkemellet csíkozzuk fel apróra, majd vajon pároljuk – sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha már minden darabka kissé megpirult, kóstoljuk meg – ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A kígyóuborkából zöldséghámozóval vágjunk hosszanti szalagokat és/ vagy egy mandolinon vékony szeleteket. A mandarin hámozzuk meg és szedjük gerezdjeire. Egy nagyobb lapos tálaló edényre halmozzuk a megsült csirkemell darabokat, a vékonyra szeletelt uborkát és a gerezdjeire bontott mandarinokat. Öntsük nyakon gazdagon Ezersziget öntettel, végül szórjuk meg rusztikusan tépkedett frissítő citromfű levelekkel.