Savanyúkáposzta-krémleves
Hozzávalók:
300 g savanyított káposzta
100 g paprikás füstölt kolbász
1 nagyobb burgonya, kockára vágva
2x1 tk. Univer Erős Pista
só, frissen őrölt bors
1 kisebb fej vöröshagyma
800 ml zöldségalaplé
20 ml napraforgó-étolaj
2 babérlevél
Elkészítés:
A kolbászt kockázzuk apróra, majd kevés olajon süssük ropogósra. Szedjük ki a serpenyőből a megsült kolbászkockákat, és a visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg az aprított hagymát, majd adjuk hozzá a kockázott burgonyát és a lecsöpögtetett savanyú káposzta 4/5 részét (a fennmaradó részt tegyük félre – ebből levesbetétet készítünk). Ízesítsük babérlevéllel és Erős Pistával, majd öntsük fel zöldségalaplével és főzzük fedő alatt forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, és turmixoljuk krémesre. Ha szeretnénk, ezen a ponton dúsíthatjuk főzőtejszín hozzáadásával – ebben az esetben tegyük vissza a levest és forraljunk rajta még egyet.
A félretett savanyúkáposztát keverjük össze egy kiskanál Erős Pistával. Tálaljuk a sűrű krémlevest a csípős, friss savanyúkáposztából egy-egy kanállal és a ropogós kolbászkockákkal megszórva.