Tetszett, amit olvastál?
Oszd meg ismerőseiddel!
Hozzávalók 4 fő részére:
700 g sertésszűz
só, frissen őrölt bors
60 g vaj
40 g Univer E-szám mentes Mustár
80 g Univer Birsalmalekvár almakockákkal
120 ml húsleves alaplé
Elkészítés:
A sertésszüzet tisztítsuk meg, majd szeleteljük ujjnyi vastag érmékre. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, majd egy serpenyőben hevített vajon pirítsuk át mindkét oldalán az érméket. Szedjük ki egy tálra az előpirított húst. A serpenyőben visszamaradt zsíradékra kanalazzuk az Univer E-szám mentes Mustárt és a Univer Birsalmalekvárt almakockákkal, öntsük fel a húsleves alaplével és keverjük csomómentesre. Tegyük bele vissza a szűzérméket és ebben a szószban főzzük készre kb. 10-12 perc alatt. Kínáljuk frissen, párolt rizzsel körítve.