Nemzetközi ízek
Sertésszűzérmék - mustáros birsalmaszószban
Vissza a receptek oldalra

Sertésszűzérmék - mustáros birsalmaszószban

Elkészítési idő 30 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Sertésszűzérmék - mustáros birsalmaszószban

Hozzávalók 4 fő részére: 

700 g sertésszűz

só, frissen őrölt bors

60 g vaj

40 g Univer E-szám mentes Mustár

80 g Univer Birsalmalekvár almakockákkal

120 ml húsleves alaplé

 

Elkészítés:

A sertésszüzet tisztítsuk meg, majd szeleteljük ujjnyi vastag érmékre. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, majd egy serpenyőben hevített vajon pirítsuk át mindkét oldalán az érméket. Szedjük ki egy tálra az előpirított húst. A serpenyőben visszamaradt zsíradékra kanalazzuk az Univer E-szám mentes Mustárt és a Univer Birsalmalekvárt almakockákkal, öntsük fel a húsleves alaplével és keverjük csomómentesre. Tegyük bele vissza a szűzérméket és ebben a szószban főzzük készre kb. 10-12 perc alatt. Kínáljuk frissen, párolt rizzsel körítve.