Nemzetközi ízek Fitt receptek
Sült koktélparadicsomos-kukoricás vadrizssaláta
Vissza a receptek oldalra

Sült koktélparadicsomos-kukoricás vadrizssaláta

Elkészítési idő 25 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Sült koktélparadicsomos-kukoricás vadrizssaláta

Hozzávalók:

200 g koktélparadicsom
20 ml olívaolaj
100 g morzsolt kukorica, friss/mirelit
150 g főtt, vadrizzsel kevert rizskeverék
60 g szeletelt, szárított erdei sonka
1 marék friss bazsalikomlevél
70 g Univer Majonéz

Elkészítés:

A rizskeveréket lobogó sós vízben főzzük kellemesen haraphatóra. Öblítsük át, és hagyjuk kihűlni.
A koktélparadicsomokat sütőben vagy serpenyőben, kevés olívaolajon süssük puhára. A kukoricát is pirítsuk át kevés zsiradékon, akár a kisebb darabokra tépkedett sonkával együtt.
A megsült és kihűlt koktélparadicsomok puha húsát keverjük krémesre a majonézzel.
Egy keverőtálban keverjük a paradicsomos-majonézes sűrű krémhez a főtt rizskeveréket, a pirított kukoricát és a sonkát. A laktató saláta tetejét szórjuk meg frissen csíkozott bazsalikommal.