Avokádós sushiburger
Hozzávalók:
500 g főtt sushirizs langyosra hűtve
1 ek rizsecet + 1 tk cukor
2 egész érett, puha avokádó
fekete szezámmag
2 norilap (algalap, sushikészítéshez való)
Univer Vegán Majonéz
japán szójaszósz a tálaláshoz
Elkészítés:
A megfőtt sushirizst még melegen ízesítsük egy evőkanál rizsecetben feloldott egy teáskanálnyi cukorral, melyet alaposan összekeverünk vele – majd hagyjuk langyosra hűlni.
A kihűlt rizst benedvesített tenyérrel formázzuk 8-10 cm átmérőjű pogácsaformákra.
Az avokádót hámozzuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A rizspogácsákat kenjük meg Univer Vegán majonézzel, majd fektessük rá a vékony avokádószeleteket, és fedjük be egy újabb rizspogácsával. Fekete szezámmal megszórva és egy feldarabolt ropogós norilappal tálaljuk. Szójaszószt kínáljunk mellé ízesítőként.