 
          Avokádós sushiburger
Hozzávalók:
500 g főtt sushirizs langyosra hűtve
1 ek rizsecet + 1 tk cukor
2 egész érett, puha avokádó
fekete szezámmag
2 norilap (algalap, sushikészítéshez való)
Univer Vegán Majonéz
japán szójaszósz a tálaláshoz
  
Elkészítés: 
A megfőtt sushirizst még melegen ízesítsük egy evőkanál  rizsecetben feloldott egy teáskanálnyi cukorral, melyet alaposan összekeverünk  vele – majd hagyjuk langyosra hűlni. 
  A kihűlt rizst benedvesített tenyérrel formázzuk 8-10 cm  átmérőjű pogácsaformákra.
Az avokádót hámozzuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A  rizspogácsákat kenjük meg Univer Vegán majonézzel, majd fektessük rá a vékony  avokádószeleteket, és fedjük be egy újabb rizspogácsával. Fekete szezámmal  megszórva és egy feldarabolt ropogós norilappal tálaljuk. Szójaszószt kínáljunk  mellé ízesítőként. 
