BBQ-gombasaslik - újhagymával
Hozzávalók 4 fő részére:
500 g csiperkegomba
2 csokor újhagyma
75 g Univer Barbecue szósz
40 ml napraforgó étolaj
2 marék friss rukkola
20 ml fehérborecet
15 ml olívaolaj
1 csomag bambusznyárs, előzetesen vízbe áztatva
Elkészítés:
A bambusznyársakat használat előtt áztassuk vízbe - így megelőzzük, hogy esetlegesen a hőtőtől meggyulladjon.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra grill fokozatra.
A gombákat tisztítsuk meg, hosszanti irányban vágjuk őket félbe. Az újhagymát pucoljuk meg és daraboljuk kb. 4-5 cm-es darabokra. Húzzuk nyársra váltakozva a felezett gombát és a darabolt újhagymát. Egy ecsettel kenjük meg gazdagon az Univer Barbecue szósszal, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára és toljuk az előmelegített sütőbe. Süssük készre 15-20 perc alatt.
Közben a rukkolát öblítsük át, csepegtessük le és forgassuk át fehérborecet és kevés olívaolaj keverékével. Erre tálaljuk a megsült zöldségnyársakat.