Vegetáriánus, vegán ételek Fitt receptek Grill receptek
BBQ-gombasaslik - újhagymával
Vissza a receptek oldalra

BBQ-gombasaslik - újhagymával

Elkészítési idő 25 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
BBQ gombasaslik - újhagymával

Hozzávalók 4 fő részére: 

500 g csiperkegomba

2 csokor újhagyma

75 g Univer Barbecue szósz

40 ml napraforgó étolaj

2 marék friss rukkola

20 ml fehérborecet

15 ml olívaolaj

1 csomag bambusznyárs, előzetesen vízbe áztatva

 

Elkészítés:

A bambusznyársakat használat előtt áztassuk vízbe - így megelőzzük, hogy esetlegesen a hőtőtől meggyulladjon.

A sütőt melegítsük elő 190 fokra grill fokozatra. 

A gombákat tisztítsuk meg, hosszanti irányban vágjuk őket félbe. Az újhagymát pucoljuk meg és daraboljuk kb. 4-5 cm-es darabokra. Húzzuk nyársra váltakozva a felezett gombát és a darabolt újhagymát. Egy ecsettel kenjük meg gazdagon az Univer Barbecue szósszal, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára és toljuk az előmelegített sütőbe. Süssük készre 15-20 perc alatt.

Közben a rukkolát öblítsük át, csepegtessük le és forgassuk át fehérborecet és kevés olívaolaj keverékével. Erre tálaljuk a megsült zöldségnyársakat.