Tetszett, amit olvastál?
Oszd meg ismerőseiddel!
Hozzávalók:
120 g egész szemes zabpehely
60 g aszalt sárgabarack
120 g csonthéjas mag vegyesen (pl. mandula, dió, törökmogyoró)
30 g kókuszchips
30 g napraforgómag
100 g Univer Sárgabaracklekvár
1 csapott kk őrölt fahéj
1 ek chiamag
150 ml növényi tej (pl. zab, rizs)
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze alaposan az összes hozzávalót, majd öntsük egy hőálló edénybe a masszát, és az előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 perc alatt aranybarnára. A sütőben a zabpehely és a magvak megszívják magukat a növényi tejjel és a lekvárral, ettől megpuhulnak, a tetején pedig kellemesen ropogós réteg keletkezik.
Önmagában langyosan vagy joghurttal, friss gyümölccsel fogyasszuk.