Édesburgonyatócsni - tejfölös-csemegeuborkás-Karikás Pistás mártogatóssal
Hozzávalók 4 fő részére:
500 g édesburgonya
1 tk Univer Fokhagymakrém
2 csapott ek kukoricaliszt
2 egész tojás
só, frissen őrölt bors
napraforgó étolaj, a kisütéshez
150 g zsíros tejföl
50 g csemege uborka
1 púpos ek Univer Karikás Pista (zöld)
1 púpos ek aprított petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd a reszelő nagylyukú oldalán reszeljük le. Keverjük össze Univer Fokhagymakrémmel, felvert tojással, kevés kukoricalisztttel - ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal.
Tenyerünkkel formázzunk a masszából 6-8 cm átmérőjű tócsnikat. Serpenyőben kevés felforrósított olajon süssük mindkét oldalukon 2-3 percig, amíg aranybarnára, ropogósra sülnek.
A mártogatóshoz keverjük ki a tejfölt apróra kockázott csemege uborkával és Univer Karikás Pistával, valamint finomra aprított petrezselyemzölddel.
Tálaljuk a frissen kisütött tócsnit a csípős-krémes mártogatóssal.