Vegetáriánus, vegán ételek
Édesburgonyatócsni - tejfölös-csemegeuborkás-Karikás Pistás mártogatóssal
Vissza a receptek oldalra

Édesburgonyatócsni - tejfölös-csemegeuborkás-Karikás Pistás mártogatóssal

Elkészítési idő 15 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Közepes
Édesburgonyatócsni - tejfölös-csemegeuborkás-Karikás Pistás mártogatóssal

Hozzávalók 4 fő részére: 

500 g édesburgonya

1 tk Univer Fokhagymakrém

2 csapott ek kukoricaliszt

2 egész tojás 

só, frissen őrölt bors

napraforgó étolaj, a kisütéshez

150 g zsíros tejföl

50 g csemege uborka

1 púpos ek Univer Karikás Pista (zöld)

1 púpos ek aprított petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd a reszelő nagylyukú oldalán reszeljük le. Keverjük össze Univer Fokhagymakrémmel, felvert tojással, kevés kukoricalisztttel - ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal. 

Tenyerünkkel formázzunk a masszából 6-8 cm átmérőjű tócsnikat. Serpenyőben kevés felforrósított olajon süssük mindkét oldalukon 2-3 percig, amíg aranybarnára, ropogósra sülnek.

A mártogatóshoz keverjük ki a tejfölt apróra kockázott csemege uborkával és Univer Karikás Pistával, valamint finomra aprított petrezselyemzölddel. 

Tálaljuk a frissen kisütött tócsnit a csípős-krémes mártogatóssal.