Gluténmentes rösztiburger gombával
Hozzávalók:
600 g hámozott burgonya
2 egész tojás
80 g kukoricaliszt
só, frissen őrölt bors
napraforgó-étolaj a kisütéshez
400 g nagyfejű portobellogomba-fej
paradicsom, lilahagyma, kaliforniai paprika, fejes saláta – a burger összeállításához
Univer Hamburgerszósz
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát reszeljük le nagylyukú reszelőn, sózzuk meg alaposan, majd hagyjuk állni pár percig, ezután nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet (ezért is érdemes régebbit krumplit használni ehhez az ételhez, mert annak kisebb a nedvességtartalma). A kinyomkodott reszelt burgonyát ízesítsük frissen őrölt borssal, majd keverjük el alaposan a felvert tojásokkal és kukoricaliszttel. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk bő olajat, majd kanál segítségével formázzunk bele kb. 10-12 cm átmérőjű kerek rösztiket. Vastagságuk 1-1,5 cm-nél ne legyen nagyobb, hogy alaposan átsüljön a burgonya.
Süssük mindkét oldalán, amíg aranybarnára sül.
Egy másik serpenyőben kevés olajon süssük meg a gombafejeket, szintén mindkét oldalukon.
Ezután építsük fel a rösztiburgerünket. A burgonyaröszti képezze az alapot és a tetőt, ezeket kenjük meg gazdagon Univer Hamburgerszósszal, majd rétegezzük bele a szeletelt zöldségeket és a sült gombafejeket.