Gombás/Caprese minipizza partyfalatok
Hozzávalók 4 fő részére:
1 csomag előre nyújtott pizzatészta
30 g liszt, a szaggatáshoz
100 g Univer Pizzakrém
200 g mini mozarellagolyó
80 g csiperkegomba
1 marék friss bazsalikomlevél
30 ml olívaolaj
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra grill fokozatra. Az előre nyújtott pizza tésztát tekerjük ki, majd egy 6-8 cm átmérőjű lisztezett pogácsaszaggatóval/ pohárral szaggasuk ki a kis pizza alapjainkat. Sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük őket. Kenjük meg Univer Pizzakrémmel, majd tetejükre szeleteljük a megtisztított csiperke gombát, a mini mozarella golyókat pedig felezve tegyük rájuk. Olívaolajjal csurgassuk meg és toljuk az előmelegített sütőbe 10 percre. 8 percnél vegyük ki és dobjuk rá a bazsalikom leveleket és így tegyük vissza a maradék 2 percre sülni.
Frissen őrölt borssal megszórva, melegen kínáljuk vendégváróként.